Cum să prepari muşchiuleţ de porc cu legume

1 54094 original jpg jpeg

Renunţă la modalitatea clasică de pregătire a fripturii şi încearcă această ruladă din carne de porc cu legume. E de 1000 de ori mai bună! Iată de ce ai nevoie!

Ingrediente:1 kg carne porc macră,1 ardei gras roşu sau un gogoşar,1 ardei gras verde,2 cepe,½ ţelină mică,2 morcovi,1 lingură unt,2 linguri muştar,2 linguri zahăr,1 cană vin,sare,piper,ulei.

Mod de preparare:

Baţi puţin carnea cu ciocănelul de şniţele,o condimentezi cu sare şi piper,o ungi cu unt şi o laşi la rece. Cureţi zarzavatul,tai ardeii şi ceapa julien,dai pe răzătoarea mare morcovii şi ţelina. Căleşti ceapa,adaugi morcovii şi ţelina şi,când s-au înmuiat,pui şi ardeii. Condimentezi cu sare şi piper,adaugi puţină apă şi,când s-au înmuiat,întinzi amestecul de legume pe bucata de carne.

Amesteci zahărul cu muştarul. Rulezi,legi cu o aţă şi ungi friptura cu amestecul de zahăr şi muştar. Presari piper proaspăt măcinat,aşezi friptura într-o tavă în care ai pus vinul şi puţin ulei şi dai friptura la cuptor circa o oră. Înainte să o serveşti îi scoţi aţa şi o tai felii.

Află de aici cât timp trebuie să ţii la cuptor muşchiuleţul cu legume.