Cum se prepară cea mai populară şi delicioasă reţetă de paste de pe TikTok

3 shutterstock 1494173105 jpg jpeg

TikTok este reţeaua socială care a cunoscut cea mai rapidă creştere în ultima perioadă. De la începutul pandemiei, persoanele aflate în izolare „s-au întrecut” în descoperirea unor noi reţete delicioase şi atrăgătoare, pe care le-au împărtăşit cu prietenii lor şi le-au postat ulterior în mediul online.

Unul dintre preparatele atractive care face furori printre tineri este reţeta de paste la cuptor cu brânză feta şi roşii cherry. Acest tip de mâncare a cucerit Internetul, de-a dreptul, deoarece este uşor de făcut, delicios şi sănătos. Dacă ai rămas în pană de idei, această reţetă o poţi prepara într-un timp scurt, cu puţine ingrediente, pe care le găseşti în orice supermarket. Iată cum se prepară reţeta virală pe Internet!

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • Paste
  • Brânză feta
  • Roşii Cherry
  • Busuioc
  • Oregano
  • Usturoi
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

Iată ce trebuie să faci pentru a recrea bolul de paste de pe TikTok! Pune pastele la fiert timp de 8-10 minute. Între timp, pune cuptorul la preîncălzit la 200 de grade Celsius. Într-o tavă adaugă brânza feta, roşiile cherry, usturoiul, uleiul de măsline şi condimentele după preferinţele tale (busuioc, oregano, sare, piper). Introdu tava în cuptor pentru aproximativ 15 minute. Scoate tava din cuptor, adaugă pastele peste preparat şi amestecă până când se formează o compoziţie consistentă.

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de HungryVids 🍟🍰🍔🍩🍕 (@hungryvids)

O postare distribuită de HungryVids 🍟🍰🍔🍩🍕 (@hungryvids)

Poţi adăuga şi creveţi sau alte legume sănătoase

Această reţetă o poţi personaliza în funcţie de gusturi. De exemplu, poţi adăuga creveţi sau alte legume precum: ciuperci, ceapă roşie sau ardei. Indiferent de versiunea pe care decizi să o pregăteşti, cu siguranţă cei din jurul tău vor fi fericiţi de alegerea făcută şi se vor linge pe degete după ce o vor gusta! Dacă îţi doreşti să adaugi şi creveţi în reţetă, nu uita să îi condimentezi înainte cu: boia, suc de lămâie şi pudră de usturoi, pentru a-i da reţetei şi mai multă savoare. De asemenea, dacă nu eşti fan feta o poţi înlocui cu alt tip de brânză precum parmezan. El se va topi la fel de bine ca şi feta, aşa că vei obţine aceeaşi consistenţă atunci când vei amesteca în preparat.

Beneficiile reţetei de pe Tik Tok

Este o reţetă uşor de făcut, atât de către cei tineri, cât şi de către persoanele care nu au mult timp la dispoziţie pentru a sta în bucătărie.

Are valori nutritive ridicate: brânza feta este uşor de digerat, întăreşte sistemul osos şi fortifică sistemul imunitar.

Dacă vei alege să foloseşti paste din grâu dur să ştii că ele ajută la curăţarea tractului intestinal, luptă împotriva constipaţiei, iar dacă eşti fanul pastelor integrale, o porţie corectă, nu îţi vor pune în pericol dieta şi le poţi folosi cu încredere! Creveţii reprezintă una dintre cele mai bune surse de proteine şi sunt recomandaţi în orice dietă echilibrată, dacă sunt preparaţi corect şi nu se depăşeşte cantitatea necesară zilnică.

Surse: Shutterstock, Instagram