„Degeţele” cu ceapă caramelizată

1 61343 original jpg jpeg

Pentru „degeţele“ ai nevoie de: 500 g pulpă de vită tocată/ 2 cepe roşii tocate fin/ 1 vârf linguriţă turmeric/ 2 ouă / 1 vârf linguriţă mentă / 4 căţii usturoi, mărunţiţi / sare / piper. Pentru garnitură, ai nevoie de: 4 cepe / 2 linguri vin/ 2 linguri unt / sare/ 1 ridiche neagră.

Cum se prepară

Amesteci carnea cu restul ingredientelor,apoi potriveşti de sare şi piper. Formezi chiftele turceşti pe beţe de frigărui şi le frigi pe grătarul încins. Tai ceapa julien. Topeşti untul într-o tigaie şi pui ceapa,amestecând continuu. După ce s-a caramelizat,adaugi vinul şi sare după gust. Serveşti „degeţelele“ cu ceapă caramelizată şi ridichea dată prin răzătoarea mare.

10 chiftele

Preparare 60’

Dificultate mică