Deliciu din bucătăria imperială austro-ungară: papricaş de pui

1 shutterstock 225642748 jpg jpeg

Cu rădăcini în bucătăria imperială austro-ungară, acest preparat este simplu, dar, totodată, plin de arome. Cu un sos onctuos şi mirodenii picante, papricaşul e perfect pentru o zi rece de iarnă.

Ingrediente

1 kg piept dezosat sau pulpe dezosate

3 cepe

2-3 linguri ulei

1 lingură făină

200 ml supă de pui

200 ml suc de roşii

100 g smântână fermentată

1 lingură boia dulce

1 linguriţă boia iute, opţional

sare

piper

Speli carnea de pui şi o tai în bucăţi potrivite, presari sare şi o dai deoparte.

Cureţi cepele, le tai julien şi le căleşti în ulei, până devin aurii. Presari făina în ploaie, amesteci, apoi torni supa de pui şi adaugi bucăţile de carne. După ce dă în clocot, pui un capac şi fierbi 15-20 de minute, amestecând ocazional. Torni sucul de roşii, smântâna, condimentezi cu sare, piper, boia dulce şi, dacă doreşti, boia iute şi mai laşi să fiarbă 5-10 minute.

Serveşti papricaşul fierbinte, decorat cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock



Recente

Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg