Deliciu din bucătăria imperială austro-ungară: papricaş de pui
Cu rădăcini în bucătăria imperială austro-ungară, acest preparat este simplu, dar, totodată, plin de arome. Cu un sos onctuos şi mirodenii picante, papricaşul e perfect pentru o zi rece de iarnă.
Ingrediente
1 kg piept dezosat sau pulpe dezosate
3 cepe
2-3 linguri ulei
1 lingură făină
200 ml supă de pui
200 ml suc de roşii
100 g smântână fermentată
1 lingură boia dulce
1 linguriţă boia iute, opţional
sare
piper
Speli carnea de pui şi o tai în bucăţi potrivite, presari sare şi o dai deoparte.
Cureţi cepele, le tai julien şi le căleşti în ulei, până devin aurii. Presari făina în ploaie, amesteci, apoi torni supa de pui şi adaugi bucăţile de carne. După ce dă în clocot, pui un capac şi fierbi 15-20 de minute, amestecând ocazional. Torni sucul de roşii, smântâna, condimentezi cu sare, piper, boia dulce şi, dacă doreşti, boia iute şi mai laşi să fiarbă 5-10 minute.
Serveşti papricaşul fierbinte, decorat cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock