Deliciu din bucătăria imperială austro-ungară: papricaş de pui

1 shutterstock 225642748 jpg jpeg

Cu rădăcini în bucătăria imperială austro-ungară, acest preparat este simplu, dar, totodată, plin de arome. Cu un sos onctuos şi mirodenii picante, papricaşul e perfect pentru o zi rece de iarnă.

Ingrediente

1 kg piept dezosat sau pulpe dezosate

3 cepe

2-3 linguri ulei

1 lingură făină

200 ml supă de pui

200 ml suc de roşii

100 g smântână fermentată

1 lingură boia dulce

1 linguriţă boia iute, opţional

sare

piper

Speli carnea de pui şi o tai în bucăţi potrivite, presari sare şi o dai deoparte.

Cureţi cepele, le tai julien şi le căleşti în ulei, până devin aurii. Presari făina în ploaie, amesteci, apoi torni supa de pui şi adaugi bucăţile de carne. După ce dă în clocot, pui un capac şi fierbi 15-20 de minute, amestecând ocazional. Torni sucul de roşii, smântâna, condimentezi cu sare, piper, boia dulce şi, dacă doreşti, boia iute şi mai laşi să fiarbă 5-10 minute.

Serveşti papricaşul fierbinte, decorat cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg