Desert cu cacao şi brânză

1 80621 original jpg jpeg

Un desert irezistibil, pe care cu toţii îl veţi adora. Gustul de cacao şi brânză se îmbină perfect în această reţetă foarte simplă.

Dificultate medie / Preparare: 1 h / 1 TAVĂ

Ai nevoie de

Pentru blat

4 ouă

200 g zahăr

100 ml lapte

150 ml ulei

350 g făină

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

Pentru cremă

500 g brânză de vaci

200 g unt

200 g zahăr pudră

esenţă de vanilie

25 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Amesteci ouăle cu zahărul, apoi înglobezi laptele, uleiul, făina, cacaua şi praful de copt. Întinzi hârtie de copt într-o tavă cu marginle înalte, torni compoziţia şi dai tava la cuptor, până trece testul scobitorii. Între timp, pregăteşti crema astfel: freci untul moale cu zahărul, apoi îl combini cu brânza, esenţa şi fulgii de cocos până obţii o cremă groasă. După răcirea blatului, îndepărtezi cu grijă hârtia de copt, apoi îl tai pe jumătate. Aşezi o felie de blat şi întinzi crema în strat uniform pe care o acoperi cu cealaltă jumătate de blat. Dai tava la rece peste noapte.