Desert de sezon. Negresă cu cireşe şi glazură de ciocolată

Spre deosebire de majoritatea rețetelor de negrese, aceasta nu te va lăsa cu dureri de dinți. Este perfect echilibrată şi bogată în cireşe, fructe de sezon care îţi cresc aportul zilnic de fibre, antioxidanţi, vitamina C, A şi K. Va fi, cu siguranță, unul dintre deserturile favorite ale celor dragi ţie!

image

Profită de fructele de sezon pentru a face deserturi mai proaspete și pline de savoare, asemenea acestei negrese cu cireşe! Banala negresă poate avea o aromă mai intensă datorită fructelor proaspete. Dacă doreşti să foloseşti cireșe congelate, nu le dezgheța. Trece-le prin făină și nu uita să prelungeşti timpul de coacere cu cinci minute. Pe de altă parte, dacă optezi pentru cireşe uscate, este nevoie să reduci timpul de coacere cu circa opt minute.

Pentru un plus de savoare, ai putea să adaugi o ceașcă de chipsuri de ciocolată semidulce sau amăruie. De asemenea, poţi glazura negresa cu ciocolată topită, aşa cum îţi propunem în cele ce urmează, sau poţi să prepari o glazură simplă cu zahăr pudră și suc de cireșe. Iubești nucile? Ia una-două mâini de miez de nucă, lasă-le cinci-zece minute la cuptor, toacă-le grosier şi încorporează-le în aluatul de negresă.

Citeşte şi: Prăjitură cu cireşe şi cremă de cocos

Ce ingrediente îţi trebuie pentru negresă cu cireşe

200 g făină

200 g unt

350 g zahăr pudră

2 linguri cacao

4 ouă

100 ml lapte

esenţă de rom, opţional

150 g cireşe

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă americană cu cireşe. Desertul pe care nu trebuie să-l ratezi în acest sezon

Pentru decor:

½ tabletă ciocolată cu lapte

50 g cireşe

Mod de preparare

Amesteci zahărul, laptele, untul, cacaua şi le pui pe foc mic până când compoziţia începe să clocotească. Opreşti circa zece linguri din acest amestec. Laşi restul la răcit, apoi adaugi gălbenuşurile, făina, praful de copt, esenţa de rom, dacă doreşti, şi albuşurile bătute spumă tare. Transferi totul într-o tavă tapetată.

Speli cireşele, iar la 150 de grame dintre ele îndepărtezi codiţele şi sâmburii. După aceea, treci cireşele prin făină şi le aşezi din loc în loc peste compoziţia din tavă.

Vezi şi: Budincă de clătite cu cireşe, desertul preferat de întreaga familie!

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, circa o jumătate de oră. Pentru glazură, pui pe foc mic cele zece linguri de compoziţie păstrate în care topeşti ciocolata.

Poţi întinde glazura imediat ce scoţi negresa din cuptor sau la servire, după ce porţionezi prăjitura. La final, ornezi cu cireşe.

FOTO: Shutterstock