Desert de sezon. Negresă cu cireşe şi glazură de ciocolată

Spre deosebire de majoritatea rețetelor de negrese, aceasta nu te va lăsa cu dureri de dinți. Este perfect echilibrată şi bogată în cireşe, fructe de sezon care îţi cresc aportul zilnic de fibre, antioxidanţi, vitamina C, A şi K. Va fi, cu siguranță, unul dintre deserturile favorite ale celor dragi ţie!

image

Profită de fructele de sezon pentru a face deserturi mai proaspete și pline de savoare, asemenea acestei negrese cu cireşe! Banala negresă poate avea o aromă mai intensă datorită fructelor proaspete. Dacă doreşti să foloseşti cireșe congelate, nu le dezgheța. Trece-le prin făină și nu uita să prelungeşti timpul de coacere cu cinci minute. Pe de altă parte, dacă optezi pentru cireşe uscate, este nevoie să reduci timpul de coacere cu circa opt minute.

Pentru un plus de savoare, ai putea să adaugi o ceașcă de chipsuri de ciocolată semidulce sau amăruie. De asemenea, poţi glazura negresa cu ciocolată topită, aşa cum îţi propunem în cele ce urmează, sau poţi să prepari o glazură simplă cu zahăr pudră și suc de cireșe. Iubești nucile? Ia una-două mâini de miez de nucă, lasă-le cinci-zece minute la cuptor, toacă-le grosier şi încorporează-le în aluatul de negresă.

Citeşte şi: Prăjitură cu cireşe şi cremă de cocos

Ce ingrediente îţi trebuie pentru negresă cu cireşe

200 g făină

200 g unt

350 g zahăr pudră

2 linguri cacao

4 ouă

100 ml lapte

esenţă de rom, opţional

150 g cireşe

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă americană cu cireşe. Desertul pe care nu trebuie să-l ratezi în acest sezon

Pentru decor:

½ tabletă ciocolată cu lapte

50 g cireşe

Mod de preparare

Amesteci zahărul, laptele, untul, cacaua şi le pui pe foc mic până când compoziţia începe să clocotească. Opreşti circa zece linguri din acest amestec. Laşi restul la răcit, apoi adaugi gălbenuşurile, făina, praful de copt, esenţa de rom, dacă doreşti, şi albuşurile bătute spumă tare. Transferi totul într-o tavă tapetată.

Speli cireşele, iar la 150 de grame dintre ele îndepărtezi codiţele şi sâmburii. După aceea, treci cireşele prin făină şi le aşezi din loc în loc peste compoziţia din tavă.

Vezi şi: Budincă de clătite cu cireşe, desertul preferat de întreaga familie!

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, circa o jumătate de oră. Pentru glazură, pui pe foc mic cele zece linguri de compoziţie păstrate în care topeşti ciocolata.

Poţi întinde glazura imediat ce scoţi negresa din cuptor sau la servire, după ce porţionezi prăjitura. La final, ornezi cu cireşe.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg