Prăjitură cu aluat sfărâmicios şi cireşe, ideală pentru orice moment al zilei

Această prăjitură ideală pentru micul dejun este ușor de făcut cu cireșe sau cu orice gem doreşti. Blatul crocant şi umplutura zemoasă, de cireșe face din acest desert fraged preferatul celor mai mulţi pasionaţi de dulciuri de casă.

image

Desertul acesta delicios cu aluat sfărâmicios şi cireșe este o încrucișare între tort și plăcintă. La fel ca o plăcintă cu cireșe, această prăjitură are umplutură de cireșe aşezată între cele două straturi de aluat.

Spre deosebire de plăcintă, are un aluat sfărâmicios care este folosit şi pentru crusta de deasupra. Această crustă devine crocantă şi dă o textură deosebită desertului. Originea acestei prăjituri este rusească şi, în general, se foloseşti orice fel de umplutură din fructe se preferă. Poţi pune gem sau fructe de pădure, prune, vişine.

Care sunt ingredientele de care ai nevoie?

500 g făină

200 g zahăr

1 vârf de cuţit sare

1 plic zahăr vanilat

200 g unt

1 ou

300 g cireşe

Te-ar mai putea interesa: Ruladă rapidă cu gem de cireşe. Ai nevoie de numai cinci ingrediente

Cum să faci prăjitură cu aluat sfărâmicios şi cireşe

Amesteci făina cu zahărul, sarea şi zahărul vanilat. Adaugi untul de la frigider, treptat, şi amesteci până obţii un aluat sfărâmicios.

Înglobezi oul şi frămânţi. Pui deoparte un sfert din aluat. Pe restul îl întinzi într-o tavă dreptunghiulară pe care o introduci în cuptor pentru 10 minute.

Vezi şi: Bărcuţe cu cireşe

Scoţi tava şi pui deasupra aluatului cireşele spălate şi curăţate de sâmburi, apoi aluatul păstrat, fărâmiţat. Dai din nou tava la cuptor până când prăjitura se rumeneşte frumos.

FOTO: Shutterstock