Desert în paşi. Ruladă cu frișcă și cireșe

Combinarea cireşelor cu frişcă este extraordinară în orice disert, cu atât mai mult dacă alături şi un blat cu cacao sau ciocolată. Încearcă această ruladă care conţine toate aceste ingrediente ce se completează perfect!

image

Descoperă cum să faci pas cu pas un desert uşor şi aspectuos cu care vei ajunge la inima oricui îţi doreşti! Această ruladă de cacao, cu frişcă şi cireşe este perfectă pentru evenimente în familia restrânsă, dar şi când primeşti în vizită prieteni. Va fi nevoie s-o prepari cu o zi înainte pentru a avea destul timp în care să stea la frigider! Poţi folosi atât cireşe proaspete, decongelate sau din compot.

Un lucru mai puţin ştiut despre cireşe este acela că acestea conţin melatonină, substanţa naturată produsă de obicei de creier, şi care este răspunzătoare de reglarea ciclurilor de somn. Organismul uman produce în mod natural melatonină pe timpul nopţii, însă, uneori, cantităţile pot fi insuficiente pentru corp. De aceea, o porţie de cireşe te-ar putea ajuta să adormi mai repede şi, implicit, să produci mai multă melatonină. Mai mult, datorită conţinutului de antocianine, pigmenţii care dau culoarea cireşelor, durerile provocate de inflamaţii sunt vizibil reduse. Totodată, au un efect de ameliorare în cazul durerilor asociate cu guta şi artrita.

Ingrediente

Pentru ruladă:

70 g făină

5 g praf de copt

30 g cacao

100 g zahăr

4 ouă

sare

esență de rom

Pentru umplutură:

400 g frișcă lichidă

400 g cireșe, fără sâmburi

60 ml lichior de cireșe, opțional

100 g zahăr

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu gem de cireşe. Bonus: metodă de preparare a gemului

Mod de preparare

image

Pasul 1

Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă tare, cu jumătate din cantitatea de zahăr, până se întăresc. Freci gălbenușurile cu zahărul rămas și sarea până când capătă o consistență cremoasă. Adaugi esență de rom, după gust, apoi încorporezi albușurile, cu mișcări ușoare de jos în sus.

Pasul 2

Combini făina cernută cu praful de copt și cacaua, apoi o adaugi peste compoziție și omogenizezi. Torni compoziția într-o tavă tapetată și o dai la cuptor la 180 °C, aproximativ 10-15 minute. Scoți blatul și-l pui cu hârtia de copt pe un prosop umed. Rulezi blatul cu tot cu hârtia de copt.

Vezi şi: Desert uşor şi elegant. Ruladă de bezea cu fistic

Pasul 3

Pui cireșele într-o cratiță cu 50 g zahăr și lichiorul. Lași să clocotească, la foc mic, 10-15 minute, până se înmoaie cireșele. Le lași la răcorit. Bați frișca cu restul de zahăr până se întărește.

Pasul 4

Derulezi blatul și întinzi peste el trei sferturi din cantitatea de frișcă. Pui cireșele, una după alta, și rulezi strâns. Decorezi rulada cu restul de frișcă și o dai la rece.



Recente

Secretele unei organizări impecabile în frigiderul tău jpg
Ce alimente sunt ultraprocesate si cat de periculoase sunt  Sursa foto shutterstock 1425370253 jpg
masuta cafea jpg
Secretele unei fripturi perfecte (1) jpg
Cele mai comune greșeli în prepararea cafelei și cum sa le eviți jpg
Cadoul de Secret Santa pentru o colega de birou cum te incardezi intr un buget rezonabil jpg
Taietei cu legume  Sursa foto shutterstock 2300575485 jpg
shutterstock 670245910 jpg
Biscuiti cu alune  Sursa foto shutterstock 1666911769 jpg
namol  foto   Shutterstock jpg
pexels peterfazekas 1764089 jpg
Smoothie de mere si morcovi  Sursa foto shutterstock 2354224031 jpg
Salata de linte  Sursa foto shutterstock 2080651627 jpg
shutterstock 1312092965 jpg
shutterstock 2492769881 jpg
Fursecuri cu susan  Sursa foto shutterstock 1852921957 jpg
55bfd353 3536 4f24 97d1 719555bb9f9b jpg
Placinta ciobanului  Sursa foto shutterstock 261383545 jpg
Un aliment care pare saatos iti poate creste colesterolul  Sursa foto shutterstock 2287820521 jpg
clickpentrufemei ro parfum arabesc  jpg