Desert în paşi. Ruladă cu frișcă și cireșe

Combinarea cireşelor cu frişcă este extraordinară în orice disert, cu atât mai mult dacă alături şi un blat cu cacao sau ciocolată. Încearcă această ruladă care conţine toate aceste ingrediente ce se completează perfect!

image

Descoperă cum să faci pas cu pas un desert uşor şi aspectuos cu care vei ajunge la inima oricui îţi doreşti! Această ruladă de cacao, cu frişcă şi cireşe este perfectă pentru evenimente în familia restrânsă, dar şi când primeşti în vizită prieteni. Va fi nevoie s-o prepari cu o zi înainte pentru a avea destul timp în care să stea la frigider! Poţi folosi atât cireşe proaspete, decongelate sau din compot.

Un lucru mai puţin ştiut despre cireşe este acela că acestea conţin melatonină, substanţa naturată produsă de obicei de creier, şi care este răspunzătoare de reglarea ciclurilor de somn. Organismul uman produce în mod natural melatonină pe timpul nopţii, însă, uneori, cantităţile pot fi insuficiente pentru corp. De aceea, o porţie de cireşe te-ar putea ajuta să adormi mai repede şi, implicit, să produci mai multă melatonină. Mai mult, datorită conţinutului de antocianine, pigmenţii care dau culoarea cireşelor, durerile provocate de inflamaţii sunt vizibil reduse. Totodată, au un efect de ameliorare în cazul durerilor asociate cu guta şi artrita.

Ingrediente

Pentru ruladă:

70 g făină

5 g praf de copt

30 g cacao

100 g zahăr

4 ouă

sare

esență de rom

Pentru umplutură:

400 g frișcă lichidă

400 g cireșe, fără sâmburi

60 ml lichior de cireșe, opțional

100 g zahăr

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu gem de cireşe. Bonus: metodă de preparare a gemului

Mod de preparare

image

Pasul 1

Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă tare, cu jumătate din cantitatea de zahăr, până se întăresc. Freci gălbenușurile cu zahărul rămas și sarea până când capătă o consistență cremoasă. Adaugi esență de rom, după gust, apoi încorporezi albușurile, cu mișcări ușoare de jos în sus.

Pasul 2

Combini făina cernută cu praful de copt și cacaua, apoi o adaugi peste compoziție și omogenizezi. Torni compoziția într-o tavă tapetată și o dai la cuptor la 180 °C, aproximativ 10-15 minute. Scoți blatul și-l pui cu hârtia de copt pe un prosop umed. Rulezi blatul cu tot cu hârtia de copt.

Vezi şi: Desert uşor şi elegant. Ruladă de bezea cu fistic

Pasul 3

Pui cireșele într-o cratiță cu 50 g zahăr și lichiorul. Lași să clocotească, la foc mic, 10-15 minute, până se înmoaie cireșele. Le lași la răcorit. Bați frișca cu restul de zahăr până se întărește.

Pasul 4

Derulezi blatul și întinzi peste el trei sferturi din cantitatea de frișcă. Pui cireșele, una după alta, și rulezi strâns. Decorezi rulada cu restul de frișcă și o dai la rece.



Recente

shutterstock 1056238637 jpg
titlu Cum poți stimula creativitatea 5 colecții LEGO pe care trebuie să le încerci jpg
Aventura construcțiilor cum să motivezi copiii să construiască structuri complexe jpg
Baclava cu nuca  Sursa foto shutterstock 2118779735 jpg
Ceai kukicha  Sursa foto shutterstock 617348237 jpg
shutterstock 192151103 jpg
shutterstock 2370460203 jpg
cutii pentru mancare din carton snick ambalaje png
Budinca de vinete  Sursa foto shutterstock 2341870587 jpg
Dirty coffee  Sursa foto shutterstock 2156457691 jpg
ClickPentruFemei (1) (2) jpg
Rulouri cu rahat  Sursa foto shutterstock 1273105303 jpg
femeie imbracata in negru jpg
431c0c67 8ffc 26bd 966c 4e0b1331dcf7 jpg
clickpentrufemei ro (15) jpg
Tocanita cu carne de por si legume  Sursa foto shutterstock 144242482 jpg
Cum sa sprijini dezvoltarea cognitiva a copilului tau jpg
Lokma gogosele turcesti  Sursa foto shutterstock 2093256418 jpg
bust  foto   Shutterstock jpg
SPIRULINA si ENERGIA   este sau nu o sursa naturala eficienta2 png