Prăjitură cu gem de cireşe. Bonus: metodă de preparare a gemului

Acest desert excelent nu necesită abilități speciale sau prea multă muncă pentru a-l realiza. În această variantă, îl prepari din foitaj stratificat cu gem de cireşe, cremă de vanilie şi frișcă.

image

Bucură-te de gustul extraordinar ar cireşelor şi pregăteşte un gem potrivit şi pentru dseerturi de casă cu totul deosebite. Pentru o variantă de preparare a gemului ai nevoie de două kilograme de cireşe, un kilogram şi jumătate de zahăr şi două lămâi. Pui pe foc mediu cireșele, zahărul și sucul de lămâie într-o cratiță mare, cu fundul gros și fierbi între 35 şi 50 de minute, amestecând frecvent până când amestecul devine gros și lucios. După 35 de minute, pui puțin gem pe o farfurie ţinută la frigider să fie rece. Laşi un minut, apoi înclini uşor farfuria. Dacă alunecă rapid şi nu pare legat, contină să fierbi încă zece minute şi testezi din nou. La final, torni gemul în borcane sterilizate și sigilezi. Le poţi păstra timp de șase luni nedeschise, depozitate într-un loc întunecat și răcoros, sau, timp de trei luni, la frigider, după deschidere.

Dacă ţi se pare prea complicat să foloseşti aluat foitaj, există şi o altă variantă, mai simpltă, cu biscuiți în loc de foitaj şi cremă din budincă de vanilie instant.                         

 Ingrediente 

1 pachet aluat foitaj 

300 g gem de cireşe 

1 plic tort-gelee roşu 

frişcă, pentru ornat 

cireşe proaspete, pentru decor 

Pentru cremă: 

3 gălbenușuri 

3 căni lapte rece 

150 g zahăr 

80 g făină 

1 plic zahăr vanilat 

50 g unt 

150 ml smântână pentru frișcă 

10 g zahăr pudră 

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu aluat sfărâmicios şi cireşe, ideală pentru orice moment al zilei

Mod de preparare

Pentru cremă, mixezi gălbenușurile cu zahărul tos și cu zahărul vanilat. Adaugi făina și omogenizezi, apoi torni laptele.

Pui compoziţia pe foc şi amesteci continuu până dă într-un clocot. După aceea, o mai laşi pe foc mic cinci minute până la îngroşarea cremei. Dai deoparte, înglobezi untul și lași crema la răcit. O acoperi cu o folie alimentară, pentru a nu se forma pojghiță, și o dai la frigider două ore.

Vezi şi: Budincă de clătite cu cireşe, desertul preferat de întreaga familie!

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Întinzi aluatul foitaj şi-l tai în trei părţi egale, pe lăţime, apoi îl dai la copt. Aşezi pe o tavă dreptunghiulară prima foaie peste care pui un strat de gem de cireşe. Acoperi cu a doua foaie peste care întinzi crema, apoi cu a treia foaie. Prepari gelatina conform instrucţiunilor şi acoperi prăjitura în strat uniform. Dai prăjitura la frigider, peste noapte. La servire, o porţionezi şi o ornezi cu frişcă şi cireşe. 

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg