Desert de vară. Biscuiţi cu ciocolată şi îngheţată de cireşe

Când vrei să-ţi delectezi prietenii sau copiii cu un desert cu totul deosebit, oferă-le o combinaţie de nerefuzat: biscuiţi cu îngheţată. Găseşti mai jos reţete pentru cei mai bun biscuiţi cu ciocolată şi pentru o îngheţată de casă, cu cireşe.

image

Un stil de viață mai sănătos impune schimbări şi la capitolul răsfăţurilor dulci, ceea ce presupune produse mai simple şi prepararea deserturilor în casă. Aşadar, profită de ultimele cireşe din pieţe şi prepară o îngheţată pentru zilele caniculare. Nu numai că va avea un gust extraordinar, dar acest preparat de vară îţi va aduce un plus de magneziu, potasiu, calciu, vitamine (A, C, K), dar şi de melatonină, care îmbunătăţeşte somnul. Cireşele sunt şi o sursă bună de antocianine, substanţele care le conferă culoarea roșie şi care sunt corelate cu o sănătate mai bună a creierului și o memorie mai bună.

Ingrediente pentru cinci porţii

Pentru biscuiţi:

200 g zahăr

100 g unt

1 ou

1 linguriţă esenţă de vanilie

½ linguriţă bicarbonat

1 lingură zeamă de lămâie

150 g făină

1 vârf cuţit sare

100 g fulgi de ciocolată

Pentru îngheţată:

200 ml lapte

400 g smântână

2 gălbenuşuri

1 lingură făină

250 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

200 g cireşe

1 vărf de cuţit sare

Te-ar mai putea interesa: Răcoreşte-te rapid cu un sendviş de biscuiţi cu ciocolată şi îngheţată de mentă!

Cum să faci biscuiţi cu îngheţată de cireşe

Freci zahărul cu untul. Încorporezi oul, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, esenţa de vanilie, făina, treptat, şi sare. După ce omogenizezi aluatul, înglobezi fulgii de ciocolată.

Cu ajutorul unei linguri, iei câte puţin din aluat şi formezi biscuiţii într-o tavă tapetată. Laşi biscuiţii la copt circa 20 de minute.

Pentru îngheţată, baţi gălbenuşurile cu sare. Amesteci zahărul cu făina şi laptele adăugat treptat, apoi înglobezi gălbenuşurile.

Vezi şi: Gofre cu îngheţată de vanilie

Pui totul pe baie de aburi, pe foc mic, până când compoziţia se îngroaşă şi o laşi la răcit. Adaugi smântâna şi baţi bine compoziţia. La final, pui cireşe curăţate de codiţe, sâmburi şi mărunţite. Amesteci cu grijă şi dai compoziţia la congelator.

La interval de o jumătate de oră, scoţi îngheţata şi o amesteci. Procedezi aşa de două-trei ori. Serveşti îngheţata între biscuiţi.

FOTO: Shutterstock