Desert de vară. Biscuiţi cu ciocolată şi îngheţată de cireşe

Când vrei să-ţi delectezi prietenii sau copiii cu un desert cu totul deosebit, oferă-le o combinaţie de nerefuzat: biscuiţi cu îngheţată. Găseşti mai jos reţete pentru cei mai bun biscuiţi cu ciocolată şi pentru o îngheţată de casă, cu cireşe.

image

Un stil de viață mai sănătos impune schimbări şi la capitolul răsfăţurilor dulci, ceea ce presupune produse mai simple şi prepararea deserturilor în casă. Aşadar, profită de ultimele cireşe din pieţe şi prepară o îngheţată pentru zilele caniculare. Nu numai că va avea un gust extraordinar, dar acest preparat de vară îţi va aduce un plus de magneziu, potasiu, calciu, vitamine (A, C, K), dar şi de melatonină, care îmbunătăţeşte somnul. Cireşele sunt şi o sursă bună de antocianine, substanţele care le conferă culoarea roșie şi care sunt corelate cu o sănătate mai bună a creierului și o memorie mai bună.

Ingrediente pentru cinci porţii

Pentru biscuiţi:

200 g zahăr

100 g unt

1 ou

1 linguriţă esenţă de vanilie

½ linguriţă bicarbonat

1 lingură zeamă de lămâie

150 g făină

1 vârf cuţit sare

100 g fulgi de ciocolată

Pentru îngheţată:

200 ml lapte

400 g smântână

2 gălbenuşuri

1 lingură făină

250 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

200 g cireşe

1 vărf de cuţit sare

Te-ar mai putea interesa: Răcoreşte-te rapid cu un sendviş de biscuiţi cu ciocolată şi îngheţată de mentă!

Cum să faci biscuiţi cu îngheţată de cireşe

Freci zahărul cu untul. Încorporezi oul, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, esenţa de vanilie, făina, treptat, şi sare. După ce omogenizezi aluatul, înglobezi fulgii de ciocolată.

Cu ajutorul unei linguri, iei câte puţin din aluat şi formezi biscuiţii într-o tavă tapetată. Laşi biscuiţii la copt circa 20 de minute.

Pentru îngheţată, baţi gălbenuşurile cu sare. Amesteci zahărul cu făina şi laptele adăugat treptat, apoi înglobezi gălbenuşurile.

Vezi şi: Gofre cu îngheţată de vanilie

Pui totul pe baie de aburi, pe foc mic, până când compoziţia se îngroaşă şi o laşi la răcit. Adaugi smântâna şi baţi bine compoziţia. La final, pui cireşe curăţate de codiţe, sâmburi şi mărunţite. Amesteci cu grijă şi dai compoziţia la congelator.

La interval de o jumătate de oră, scoţi îngheţata şi o amesteci. Procedezi aşa de două-trei ori. Serveşti îngheţata între biscuiţi.

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg