Desert de vară. Biscuiţi cu ciocolată şi îngheţată de cireşe

Când vrei să-ţi delectezi prietenii sau copiii cu un desert cu totul deosebit, oferă-le o combinaţie de nerefuzat: biscuiţi cu îngheţată. Găseşti mai jos reţete pentru cei mai bun biscuiţi cu ciocolată şi pentru o îngheţată de casă, cu cireşe.

image

Un stil de viață mai sănătos impune schimbări şi la capitolul răsfăţurilor dulci, ceea ce presupune produse mai simple şi prepararea deserturilor în casă. Aşadar, profită de ultimele cireşe din pieţe şi prepară o îngheţată pentru zilele caniculare. Nu numai că va avea un gust extraordinar, dar acest preparat de vară îţi va aduce un plus de magneziu, potasiu, calciu, vitamine (A, C, K), dar şi de melatonină, care îmbunătăţeşte somnul. Cireşele sunt şi o sursă bună de antocianine, substanţele care le conferă culoarea roșie şi care sunt corelate cu o sănătate mai bună a creierului și o memorie mai bună.

Ingrediente pentru cinci porţii

Pentru biscuiţi:

200 g zahăr

100 g unt

1 ou

1 linguriţă esenţă de vanilie

½ linguriţă bicarbonat

1 lingură zeamă de lămâie

150 g făină

1 vârf cuţit sare

100 g fulgi de ciocolată

Pentru îngheţată:

200 ml lapte

400 g smântână

2 gălbenuşuri

1 lingură făină

250 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

200 g cireşe

1 vărf de cuţit sare

Te-ar mai putea interesa: Răcoreşte-te rapid cu un sendviş de biscuiţi cu ciocolată şi îngheţată de mentă!

Cum să faci biscuiţi cu îngheţată de cireşe

Freci zahărul cu untul. Încorporezi oul, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, esenţa de vanilie, făina, treptat, şi sare. După ce omogenizezi aluatul, înglobezi fulgii de ciocolată.

Cu ajutorul unei linguri, iei câte puţin din aluat şi formezi biscuiţii într-o tavă tapetată. Laşi biscuiţii la copt circa 20 de minute.

Pentru îngheţată, baţi gălbenuşurile cu sare. Amesteci zahărul cu făina şi laptele adăugat treptat, apoi înglobezi gălbenuşurile.

Vezi şi: Gofre cu îngheţată de vanilie

Pui totul pe baie de aburi, pe foc mic, până când compoziţia se îngroaşă şi o laşi la răcit. Adaugi smântâna şi baţi bine compoziţia. La final, pui cireşe curăţate de codiţe, sâmburi şi mărunţite. Amesteci cu grijă şi dai compoziţia la congelator.

La interval de o jumătate de oră, scoţi îngheţata şi o amesteci. Procedezi aşa de două-trei ori. Serveşti îngheţata între biscuiţi.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg