Desert rapid. Prăjitură de post cu sfeclă
Pare imposibil un desert cu sfeclă roşie? Îţi arătăm că este posibil şi că poate avea un gust deosebit. În plus, este ideală în zilele de post.

Deserturile cu legume ca sfecla roşie, morcovii sau cartofii fac deliciul vegetarienilor şi al celor care ţin post. Descoperă cum să faci o prăjitură cu sfeclă roşie, piure de banane şi nucă!
Consumată frecvent, sfecla roşie aduce un plus de flavonoide, fibre solubile şi antioxidanţi denumiţi betacianină, care-i dau şi culoarea specifică. Acest antioxidant ajută la oxidarea colesterolului rău şi previne depunerea acestuia pe artere. În general, sfecla roşie reduce inflamaţiile în diverse părţi ale corpului şi aduce un aport de oxigen care se dovedeşte benefic şi pentru creier.
Ingrediente
250 g sfeclă roşie
240 g piure de banane
150 g zahăr
200 g făină
120 g nucă
1 lingură cacao
1 linguriţă praf de copt
Te-ar mai putea interesa: Rulou dulce, bicolor, un desert perfect pentru zilele de post
Mod de preparare
Cureţi sfecla şi o dai prin răzătoare. O amesteci cu piureul de banane, zahărul, făina, nuca măcinată, cacaua şi praful de copt.
Vezi şi: Plăcintă cu cartofi mov
Transferi compoziţia într-o tavă mică, dreptunghiulară, tapetată, pe care o dai la cuptor circa 20 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu deschizi cuptorul în primul sfert de oră. Porţionezi numai după ce se răceşte complet.
FOTO: Shutterstock