Rulou dulce, bicolor, un desert perfect pentru zilele de post
Deserturile de post nu trebuie să fie lipsite de savoare sau lipsite de aspect atrăgător. Acest rulou bicolor va surprinde pe toţi cei dragi din toate punctele de vedere.

Chiar dacă pare complicat de realizat, un rulou bicolor, de post este uşor de preparat într-un timp scurt şi are un gust deosebit. În timpul postului, îl poţi pregăti conform instrucţiunilor de mai jos, eventual cu adăugare de gem înainte de a rula, dar pentru cei care nu ţin post sau după finalizarea perioadei în care nu se mănâncă de dulce poţi folosi o cremă de cacao ori vanilie, o umplutură cu mac sau cu mascarpone.
Ingrediente
1 kg făină
400 ml apă caldă
50 g drojdie proaspătă
200 g zahăr
1 vârf de cuţit sare
2 linguri cacao
Pentru decor, opţional:
mentă proaspătă
ciocolată de post
Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu mascarpone şi kiwi, desertul irezistibil
Mod de preparare
Amesteci două linguri de făină cu apa caldă. Freci drojdia cu puţin zahăr, apoi o combini cu amestecul de făină. Le acoperi şi le laşi la loc cald, circa o jumătate de oră. La final, pui zahărul rămas şi făină cât să obţii un aluat moale.
Împarţi aluatul în două bucăţi. Într-una mai adaugi făină până devine potrivit de tare, iar la cealaltă pui cacaua şi puţină făină pentru a nu fi prea moale.
Pe masa pudrată cu făină întinzi partea de aluat cu cacao peste care o suprapui pe aceea fără cacao. Le rulezi cu grijă şi le aşezi într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii.
Vezi şi: Ruladă cu brânză
Porţionezi numai după răcire. Opţional, la servire, înainte de feliere, ornezi cu ciocolată de post topită pe baie de aburi şi mentă proaspătă.
FOTO: Shutterstock