Desertul perfect: trufe cu caramel şi bourbon
Trufele au o textură cremoasă şi sunt perfecte pe post de gustare în weekend.
Ingrediente necesare:
3 linguri de zahăr brun
2 linguri de lapte integral
1 lingură de sirop de caramel
jumătate de linguriţă de extract de vanilie
100 g de ciocolată amăruie,mărunţită
50 g de ciocolată cu lapte,mărunţită
2 linguri de cacao
Mod de preparare
Combină zahărul brun,laptele,siropul de caramel într-o tigaie pe foc mediu. Adu în punctul de fierbere şi găteşte un minut sau până când zahărul se dizolvă. Îndepărtează de pe foc.
Adaugă bourbonul şi vanilia,apoi cele două tipuri de ciocolată. Lasă să se topească timp de un minut apoi amestecă până când se obţine o pastă moale.
Transferă într-un vas rece şi lasă la răcit timp de două ore.
Încălzeşte o lingură cu care să iei câte o porţie din aluat pe care să-l moderezi. Tăvăleşte prin cacao. Pune la frigider.