Desertul zilei: Îngheţată de vanilie cu cireşe

Vara se apropie cu paşi siguri şi odată cu ea vine vremea când ai da orice să te răcoreşti cu o îngheţată. Îţi poţi face un desert rece în care să pui cireşe din belşug.
Ai nevoie de:
240 ml lapte
200 g zahăr
600 ml smântână dulce
1 ½ linguriţă esenţă de vanilie
400 g cireşe
2 portocale
dulceaţă de cireşe,pentru decor
Preparare
Scoţi sâmburiicireşelor,cureţi şi tai bucăţele portocalele,apoi le pui la scurs. Separat,mixezi laptele cu zahărul până când se dizolvă zahărul. Încorporezi smântâna şi esenţa de vanilie. Adaugi fructele scurse,amestecând cu grijă.
Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie de plastic şi o dai la congelator minimum 5 ore. Înainte de servire,răstorni îngheţata pe un platou,desfaci folia de plastic şi o decorezi cu dulceaţă de cireşe.
Dificultate mică
Preparare 60'
1 tavă