Desertul zilei. Ruladă cu cremă de vanilie şi mandarine

Acest desert este făcut cu un pandișpan pufos, umplut cu frișcă și mandarine. Uşor şi delicat, va face deliciul oaspeţilor tăi într-o după-amiază de iarnă petrecută între prieteni.

image

Suntem în plin sezon al citricelor, deci le poţi include şi în deserturile de casă. Nu trebuie să fie neapărat ceva foarte complicat. Această ruladă este destul de simplu de preparat şi conţine ingrediente pe care le ai la îndemână.

Prepară cât mai des astfel de deserturi cu citrice, în sezonul rece, nu doar pentru aroma loc deosebită, dar şi al avantajelor pentru sănătate. Cele mai multe fructe din categoria citricelor sunt permise în dietele cu puţini carbohidraţi, pentru că ajută la controlul nivelului de insulină şi la oscilaţii ale nivelului glicemiei. Toate fructele citrice sunt bogate în vitamina C, cu efecte antiîmbătrânire, de susţinere a sistemului imunitar şi de menţinere a unei bune stări de spirit. În afară de vitamina C, toate fructele citrice sunt bogate în antioxidanţi, care întăreac imunitatea, previn îmbătrânirea prematură şi protejează creierul.

Ingredinte pentru 12 porţii

Pentru blat:

4 ouă

1 praf de sare

4 linguri zahăr

4 linguri făină

Pentru umplutură:

150 g unt

100 g zahăr

1 ou

100 ml lapte

esenţă de vanilie

1 linguriţă coniac

4 mandarine

zahăr pudră, pentru decor

Vezi şi: Minitarte cu cremă de mandarine

Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu praful de sare, adaugi zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Încorporezi făina uşor, amestecând de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată şi laşi la copt un sfert de oră. Scoţi blatul pe un prosop umezit. Rulezi cu tot cu prosop şi laşi la răcit.

Pentru cremă, baţi oul cu zahărul şi esenţa de vanilie, după gust. Adaugi laptele. Aşezi compoziţia pe foc şi amesteci continuu până când începe să fiarbă. Dai deoparte, la răcit. Separat, mixezi untul până devine cremos. Adaugi compoziţia fiartă şi răcită şi continui să mixezi până când obţii o cremă consistentă. La final, torni coniacul şi mixezi câteva secunde.

Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu ciocolată şi cafea

Mărunţeşti trei mandarine, iar pe a patra o feliezi. Derulezi blatul, îl acoperi cu crema în strat uniform, aşezi bucăţele de mandarine din loc în loc şi-l rulezi. Păstrezi rulada la rece până la servire, când o pudrezi cu zahăr şi o decorezi cu felii de mandarine.

FOTO: Shutterstock