Ruladă cu frişcă şi căpşuni, desertul perfect. N-ai cum să-i reziști!
Îți va plăcea această ruladă pufoasă, cu cacao, frişcă şi fructe. Este aspectuoasă, delicioasă și ușor de făcut.
Ruladele sunt mai uşor de preparat, dar oferă gustul deosebit al unei prăjituri care pare complicată. Sunt mai mult motive pentru care ar trebuie s-o incluzi în meniul tău de vară. O poţi face cu una-două zile înainte de un eveniment în familie, pentru ca apoi s-o păstrezi la frigider sau la congelator. Ruladele vor ocupa mai puţin loc în frigider spre deosebire de un tort şi vei putea tăia mai multe felii. Crema şi blatul sunt egale la fiecare îmbucătură, iar aspectul cucereşte pe oricine.
Ingrediente pentru zece porţii
5 ouă
100 g zahăr
3 linguri cacao
125 g făină
1 fiolă esenţă de rom
½ plic praf de copt
500 ml smântână pentru frişcă
1 plic gelatină transparentă
250 g căpşuni
Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu caramel şi glazură de ciocolată
Mod de preparare
Baţi albuşurile până devin spumă tare, apoi adaugi zahărul şi continui să baţi. Încorporezi esenţa, gălbenuşurile frecate cu cacaua, apoi făina amestecată cu praf de copt. După omogenizare, transferi compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute.
Pui gelatina la înmuiat, conform instrucţiunilor de pe pachet. După coacerea blatului, îl rulezi cu tot cu hârtie şi-l laşi la răcit. Între timp, mixezi smântâna pentru frişcă. Pui puţină deoparte pentru ornat.
Vezi și: Ruladă cu frișcă și cireșe
Derulezi blatul şi întinzi frişca pe el. Aşezi căpşunile din loc în loc, pe mijlocul blatului. Nivelezi şi rulezi din nou, cu grijă, cu ajutorul hârtiei de copt. Dai rulada la frigider cel puţin o jumătate de oră. La servire, o ornezi cu frişca păstrată şi căpşuni.
FOTO: Shutterstock