Drob de miel şi pui
Drobul de miel este un preparat culinar tradiţional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paşti. Iată cât de simplu e de preparat!
Ai nevoie de:organele de la 1 miel (ficatul,splina,rinichii,inima,plămânii),500 g ficat de pui,1 lob piept de pui,1 legătură de ceapă verde,2 legături de usturoi verde,1 legătură de pătrunjel,1 legătură de mărar,1 legătură de ştevie,1 legătură de lobodă,3 ouă crude,2 linguri de ulei,puţin prapur de porc-partea subţire,2 linguri de făină,1 lingură de unt,pesmet,sare şi piper,3 oua fierte tari.
MOD DE PREPARARE:
Speli bine organele interne şi le laşi 15 minute în apă cu oţet (trei părţi apă şi o parte oţet) cât să le acopere,pentru a scoate mirosul pregnant de miel. Fierbi organele de miel,ficatul şi pieptul de pui,timp de 30 de minute,apoi le laşi la răcit şi le tai cuburi.
Între timp,pregăteşti verdeaţa,şi le tai pe toate,nu foarte mărunt! Peste toate acestea adaugi carnea şi organele,ouăle crude,făina,sare şi piper după gust şi amesteci.
Pregăteşi forma:ungi tava cu unt şi presari pesmet. În mod tradiţional drobul de miel se coace în prapur de miel. În acest caz,foloseşi prapurul de porc,spălat bine. Astfel pregatit,îl pui în tavă,lasând marginile în afară. Adaugi o parte din compoziţia de drob de miel,ouăle fierte tari,întregi sau jumatăţi,apoi acoperi şi cu restul de compoziţie şi prapurul. Introduci tava în cuptorul încins la 165°C până când drobul de miel prinde o crustă aurie (aproximativ 40 de minute).
Aceste ingrediente sunt necesare pentru 1 drob.
Mai multe reţete tradiţionale pentru un drob de miel delicios găseşti în broşura Selgros,ce poate fi descărcată gratuit de AICI.