Eclere cu cremă de citrice

simeon stalpnicul png

Sunt printre cele mai bune eclere pe care le-ai putea prepara vreodată, deoarece au o cremă dulce-acrişoară. Învaţă cum se prepară eclere cu cremă de citrice!

De ce ai nevoie pentru eclere cu cremă de citrice

Pentru cremă

sucul de la 2 lămâi

2 ouă

1/3 cană zahăr

1 praf de sare

100 g unt

50 ml frişcă

Pentru eclere

100 ml apă

100 ml lapte

8 linguri unt

1 praf de sare

250 g făină

4 ouă

Pentru glazură

¼ cană suc de citrice

250 g zahăr pudră

Cum se prepară eclere cu cremă de citrice

Pentru eclere,combini apa,untul,laptele şi sarea şi pui compoziţia pe foc,până ce începe să fiarbă. Adaugi făina,dai focul la minim şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Este gata când se desprinde de pe pereţii vasului. Dai deoparte,o mixezi,iar după ce s-a răcorit,adaugi ouăle,unul câte unul. Aşezi hârtie de copt într-o tavă şi pui compoziţia în poş. Formezi eclerele direct în tavă,lăsând spaţii între ele şi le dai la cuptor,până se rumenesc.

Pentru cremă,combini sucul de la lămâi cu gălbenuşurile,sarea şi zahărul şi pui compoziţia pe baie de aburi,amestecând constant până se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi la răcorit,după care adaugi untul tăiat cubuleţe şi dai la rece pentru o oră. Scoţi crema din frigider,adaugi frişca bătută şi dai din nou la rece.

Pentru glazură amesteci sucul cu zahărul,până obţii o pastă.

Tai capace la eclere şi le umpli cu poşul cu crema de citrice. Ungi capacele cu glazură şi le aşezi peste eclere. Le ţii la rece.

Sursa foto http://www.lionheadeats.com