Eclere cu cremă de vanilie şi glazură de ciocolată
Eclerele cu cremă de vanilie şi glazură de ciocolată preparate în casă sunt mult mai bune şi mai sănătoase decât cele din cofetării.
De ce ai nevoie pentru eclere cu cremă de vanilie şi glazură de ciocolată
Pentru blat
6 linguri făină
1 lingură zahăr
250 ml lapte
100 g unt
4 ouă
Pentru cremă
500 ml lapte
4 gălbenuşuri
3 linguri făină
3 linguri zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru glazură
100 g ciocolată
100 g frişcă
Cum se prepară eclere cu cremă de vanilie şi glazură de ciocolată
Combini untul cu laptele şi zahărul şi,când începe să clocotească,pui făina şi amesteci energic,până se omogenizează şi capătă consistenţa unui aluat. Dai deoparte înainte să înceapă să fiarbă. Încorporezi ouăle,unul câte unul,amestecând bine să se omogenizeze.
Pui aluatul într-un poş şi formezi eclerele,direct în tava cu hârtie de copt. Laşi spaţii între ele şi le ţii până se rumenesc uşor. După ce s-au răcorit,le tai în jumătate,pe lung.
Pentru cremă,încălzeşti uşor laptele. Separat,freci gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul şi adaugi o parte din laptele încălzit. Mixezi până se omogenizează,după care torni crema în restul de lapte şi pui vasul pe foc. Amesteci până se îngroaşă crema,o dai deoparte şi o laşi la răcorit. Umpli eclerele cu cremă,iar deasupra le glazurezi cu ciocolata topită,amestecată cu frişcă.