Ficăţei cu ciuperci în sos de vin. Mâncare săţioasă, ca la mama acasă
Dacă ţi-e dor de ficăţeii preparaţi rapid cândva de mama sau de bunica, nu trebuie decât să faci un mic efort pentru a-i gusta din nou, de data aceasta gătiţi chiar de tine. Îţi va lua numai 40 de minute şi nu ai nevoie nici de prea multe ingrediente pentru o mâncare savuroasă cu ficăţei.
Când nu mai ai idee ce să pregăteşti într-un timp scurt pentru masa de prânz, încearcă să faci o mâncare de ficăţei cu ciuperci. Este simplă, delicioasă şi săţioasă. Cu siguranţă, cei dragi vor cere câte 2 porţii, aşa că fii pregătită ca această mâncare să fie cerută de mai multe ori în meniul săptămânal.
Ingrediente
600 g ficăţei de pui
3 linguri ulei
2 cepe mari
2 căţei usturoi
300 g ciuperci
100 ml vin alb, sec
sare
piper
verdeaţa preferată, pentru decor
Preparare
Speli ficăţeii şi îi usuci, apoi îi pui la prăjit în ulei, într-o tigaie adâncă. Când s-au rumenit, îi scoţi, iar în aceeaşi tigaie pui ceapa tăiată julien. O laşi 3-4 minute, la foc mediu, adaugi ciupercile spălate şi tăiate. Le căleşti împreună 4-5 minute şi pui din nou ficăţeii, torni vinul, adaugi usturoiul feliat şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Fierbi sub capac, la foc mediu, până scade zeama şi se îngroaşă sosul. Decorezi cu verdeaţa preferată.
FOTO: Shutterstock