Florile de dovleac, beneficii pentru sănătate. Iată cum le pregăteşti

1 83714 original jpg jpeg

Atunci când sunt crude, florile de dovlecel sunt sărace în grăsimi saturate şi sodiu, prin urmare au un conţinut foarte scăzute în colesterol. Sunt pline de apă, cam 90% din copmpoziţie, şi sunt o sursă bună de vitamina A şi C, B, ( B1, B2, B3, B9), minerale: fier, calciu, magneziu, fosfor şi potasiu.

 Dacă nu ştii cum să le pregăteşti, îţi dăm noi câteva idei. Florile de dovlecel pot fi prăjite, făcute pane, pregătite la cuptor, sau, pur şi simplu, tăiate în fâşii subţiri şi adăugate la salată.

Înainte de a le pregăti, floarea de dovlecel se clăteşte uşor cu apă rece, pentru a îndepărta pământul de grădină şi se usucă aşezândă pe un şervet curat sau pe prosoape de bucătărie pentru a îndepărta excesul de apă.

Puteţi folosi petalele florii, tăiate cât mai fîn posibil, în supe creme sau în salate.

Supă cremă de dovlecei cu flori

Ingrediente

- 2 dovlecei baby

- 1 buchetel de flori de dovlecel

- 1 ceapă

- 1 morcov

- 1 ardei gras galben

-  1 ou de raţă

- 1 lingură smântână

- 3 căţei de usturoi

- 1 linguriţă sare 

-  3 roşii galbene

Mod de preparare

Se curăţă morcovul, ceapă, ardeiul şi se pun la fiert cu apă şi puţină sare, se adaugă dovleceii spălaţi cu tot cu coajă şi se fierb la foc potrivit, până când sunt pătrunse bine legumele, după care se scot şi se lasă la rece.

Roşiile se curată de pieliţe, se mixează şi se pun la fiert cu puţină supă de la legumele fierte, cam aşa cât să tragă câteva clocote. Se mixează legumele fierte şi se adaugă peste sosul de pătlăgele, se mai potriveşte de sare, se mai adaugă puţină supă de la legume, se pune o mâna de flori de dovlecei şi se lasă la fiert la foc potrivit circa 5 minute, după care se opreşte focul. Şi asta este tot.

Se mixează oul cu smântână şi căţeii de usturoi şi se toarnă peste supă, se omogenizează şi se poate servi o delicatesă de sezon.

image

Flori de dovlecel pane

:

- flori de dovlecel 

- 200g făină

- 400ml apa

- condimente dupa gust: oregano, salvie, busuioc, boia, praf de usturoi

- ulei pentru prajit

Amestecăm într-un bol apa minerală (puteţi folosi şi bere), făîna şi condimentele, amestecăm bine cu ţelul. Între timp, încingem uleiul pentru prăjit. Dăm fiecare floare de dovlecel prin aluat, scurgem bine excesul de aluat şi prajim florile de dovlecel în uleiul încins. Le prajim pe ambele părţi, până sunt frumos rumenite şi crocante. Scoatem florile pe hârtie absorbantă de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei.

image

Sursă: culinar.ro, teoskitchen.ro



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg