Friptură de vită cu sos de ceapă

1 82268 original jpg jpeg

Revista nr. 24 - Aşteaptă-ţi soţul la cină cu o friptură delicioasă de carne de viţel în sos de ceapă!

Dificultate medie / Preparare: 1 h / 2 PORŢII

Ai nevoie de

400 g pulpă de viţel

1 ceapă roşie

3 cepe albe

3-4 căţei de usturoi

ulei

sare

piper

Mod de preparare:

Speli şi tai carnea felii. O dai cu sare şi piper, după gust. O rumeneşti în puţin ulei, apoi o scoţi şi o aşezi într-o tavă termorezistentă. În grăsimea rămasă, căleşti cepele tăiate solzişori. Le pui peste carne împreună cu 1-2 căni de apă şi  le dai la cuptor până când se înmoaie carnea. Cu 5-10 minute înainte de a stinge focul, adaugi usturoiul zdrobit.