Friptură de vită cu sos de ceapă
Revista nr. 24 - Aşteaptă-ţi soţul la cină cu o friptură delicioasă de carne de viţel în sos de ceapă!
Dificultate medie / Preparare: 1 h / 2 PORŢII
Ai nevoie de
400 g pulpă de viţel
1 ceapă roşie
3 cepe albe
3-4 căţei de usturoi
ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Speli şi tai carnea felii. O dai cu sare şi piper, după gust. O rumeneşti în puţin ulei, apoi o scoţi şi o aşezi într-o tavă termorezistentă. În grăsimea rămasă, căleşti cepele tăiate solzişori. Le pui peste carne împreună cu 1-2 căni de apă şi le dai la cuptor până când se înmoaie carnea. Cu 5-10 minute înainte de a stinge focul, adaugi usturoiul zdrobit.