Fructe pe care să le pui la murat vara aceasta

1 75136 original jpg jpeg

Procedura de a pune murături reprezintă una dintre cele mai vechi metode de păstrare a alimentelor. Acest obicei a luat naştere cu mii de ani în urmă, în Mesopotamia. Astăzi, în zilele noastre, mai mult de jumătate dintre gospodinele care se respectă pun la murat atât legume, cât şi fructe.

Dacă nu ai mai pus niciodată fructe la murat,ci doar legume,precum castraveţi,varză,conopidă,morcovi,ardei,ş.a.m.d.,ia în considerare şi varianta aceasta. Murăturilecu fructe se pot servi în salate sau în sandvişuri.

Cum le pui la murat

În general,fructele se pun la murat respectând regula de a adăuga 3 măsuri de apă la o măsură de oţet. În funcţie de cantitatea pe care doreşti să o obţii,ţine cont de aceste măsuri.

Ce fructe poţi folosi

-piersici

-pepene

-citrice

-mure

-mere

-struguri

-prune

Tipuri de oţet pe care le poţi folosi

-oţet de mere

-oţet distilat

-oţet de orez

Condimente

Condimentele pot schimba total gustul murăturilor,aşa că alege-le pe cele preferate de tine şi de membrii familiei.

-piper boabe

-turmeric

-seminţe de mărar

-seminţe de ţelină

-coriandru

-seminţe de muştar

-fulgi de ardei iuţi

-seminţe de cardamon

-beţe de scorţisoară

1. Alege cele mai proaspete fructe posibile.

2. Păstrează fructele în frigider până vei decide să le pui la murat.

3. Gustă înainte fructele pentru a vedea cât de acre sau dulci sunt şi în funcţie de acest criteriu,să vezi cât oţet vei folosi.

Sursă foto: http://www.zinganything.com