Gazpacho cu dovlecei
Ai nevoie de: 2 dovlecei tineri, 1 avocado, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 1 ardei galben, 300 ml pulpă de roşie, 1 lingură ulei de măsline, 200 ml apă, sare, piper, zeamă de lămâie (opţional).
Pentru garnisit:
› felii de lămâie› codiţe de ceapă verde
Cum se prepară:
Se curăţă dovleceii şi avocado de coajă,se îndepărtează sâmburele,se taie bucăţi şi se mixează cu blenderul împreună cu pulpa de ardei,ceapa,căţeii de usturoi,pulpa de roşii,o lingură ulei de măsline şi un pahar de apă (fiartă şi răcită foarte bine).
Se adaugă sare şi piper,după gust,zeamă de lămâie (opţional) şi se serveşte imediat pentru a împiedica oxidarea supei. Se serveşte garnisită cu felii de lămâie şi codiţe de ceapă verde sau crutoane.