Gem de prune dulci
O reţetă clasică, foarte simplă, pentru gem de prune delicios, care ne duce cu gândul la copilărie şi la bunici. Atenţie când alegeţi fructele, ele trebuie să fie moi şi bine coapte.
Ingrediente
3 kg fructe
750 g zahăr
Vanilie
10 nuci tocate
Mod de preparare
Se spală fructele,se taie felii cu lama ascuţită a unui cuţit şi se pun într-un vas special,cu fundul dublu. Se pune vasul pe foc mic (fructele lasă multă apă) şi se lasă să fiarbă 1 oră. Se adaugă zahărul şi nucile tocate şi se continuă fierberea până când gemul este bine legat. Se parfumează cu vanilie când este aproape gata şi se toarnă gemul fierbinte în borcane curate,care se acoperă cu celofan pus în două şi umezit şi care se leagă şi se învelesc în paturi,unde se ţin 24 de ore.
Citeşte mai multe reţete în cartea “Salate şi conserve din legume şi fructe” de Maria Cristea Şoimu,care se găseşte la toate punctele de difuzare împreună cu revista Click! pentru femei,din 18 septembrie.