Gogoşele cu cremă de portocale
Simple, umplute sau glazurate cu ciocolată sau alte creme, gogoşile sunt unul dintre cele mai iubite deserturi.
Ai nevoie de
Pentru blat
150 g făină
100 g unt
1 l apă
3 ouă
1 praf sare
Pentru cremă
4 gălbenuşuri
150 g zahăr
250 g unt
1 plic zahăr vanilat
500 ml suc de portocale
Pentru frişcă
200 ml smântână lichidă
100 g zahăr
Dificultate mediePreparare 1 h 1 tavă
Mod de preparare
Pentru blat, pui la fiert apa, untul şi un praf de sare. Când a început să clocotească, iei de pe foc şi adaugi făina. Amesteci bine, până se dezlipeşte coca de fundul vasului. Dai deoparte şi laşi la răcit, 10 minute. Separat, baţi ouăle, apoi le încorporezi în compoziţie. Formezi din aluat gogoşele cu poşul şi le pui într-o tavă tapetată, la distanţă una de cealaltă. Le dai la cuptor, aproximativ 20 de minute.
Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul şi-l subţiezi cu suc de portocale. Pui compoziţia pe baie de aburi şi amesteci continuu cu o lingură sau baţi cu telul. Când este legată ca o smântână subţire, iei de pe foc şi pui zahărul vanilat. Freci untul spumă şi îl amesteci cu crema călduţă.
Pentru frişcă, mixezi bine smântâna cu zahărul. Baţi continuu până obţii o spumă tare.
Când sunt gata, tai gogoşele pe jumătate, pui crema, deasupra aşezi frişca şi acoperi cu restul.
portocalele întăresc sistemul imunitar şi ţin departe răcelile şi gripa? Se spune că reduc riscul infarctului cu până la 19%. Un pahar cu suc de portocale, consumat zilnic, previne apariţia ulcerului şi formarea pietrelor la rinichi.