Gogoşi bavareze

1 62057 original jpg jpeg

Ai nevoie de 250 ml lapte, 30 g drojdie, 70 g zahăr pudră, 500 g făină, 1 praf de sare, coaja rasă de la 1 lămâie, 3 gălbenuşuri, 1 lingură rom, 80 g unt, ulei pentru prăjit, 200 ml frişcă, 300 g gem sau dulceaţă, frunze de mentă (pentru decor), fulgi de cocos (pentru decor)

Cum se prepară

Pui jumătate din laptele călduţ într-un castron. Adaugi drojdia sfărâmată,puţin zahăr şi patru linguri de făină. Amesteci bine şi laşi să crească la loc cald.

Cerni făina într-un castron,adaugi un praf de sare,zahărul şi coaja de lămâie. Faci o adâncitură în centru,adaugi gălbenuşurile şi torni maiaua crescută.

Torni restul de lapte călduţ,untul moale şi romul. Amesteci,frămânţi un aluat potrivit de tare şi laşi să crească 30 de minute. Întinzi aluatul într-o foaie de circa 1 cm grosime şi tai cercuri cu un pahar. Laşi să crească gogoşile 15 minute.

Faci o adâncitură cu degetul pe fiecare gogoaşă şi le prăjeşti în ulei încins pe ambele părţi. Le scoţi pe prosoape absorbante. Aşezi în adâncitura fiecărei gogoşi frişcă şi deasupra gem. Ornezi cu frunze de mentă şi fulgi de nucă de cocos.

Dificultate medie

120’

Pentru 20-25 gogoşele