Gogoşi „ninse“

O reţetă tradiţională de gogoşi, care va fi pe placul întregii familii. Gogoşile ninse se prepară foarte uşor, dar sunt cel mai bun desert.
Ai nevoie de
1 kg făină
50 g drojdie
50 ml ulei
100 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
500 ml lapte
coaja rasă de la o lămâie 2 ouă
500 ml ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Dizolvi drojdia în 100 ml de lapte călduţ şi o linguriţă de zahăr. Cerni făina într-un vas adânc, faci o gaură în mijloc şi pui drojdia dizolvată, ouăle bătute, coaja de lămâie şi laptele încălzit. Frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare. Adaugi la final uleiul şi amesteci până când nu se mai lipeşte aluatul de mâini. Laşi la dospit 40 de minute. Întinzi aluatul cu sucitorul şi cu gura unui pahar tai forma gogoaşei. Încingi uleiul şi le prăjeşti până capătă o culoare arămie. Le dai prin zahărul pudră amestecat cu cel vanilat.