Gogoşi umplute cu nuci

1 65704 original jpg jpeg

Ai nevoie de: 100 ml apă, 500 ml lapte, 4 gălbenuşuri, 1 kg făină, 150 g unt, 200 g zahăr, 10 g drojdie arome, după gust

Pentru umplutură

150 g zahăr

3 linguri cacao

250 g mieji de nuci

4 albuşuri

coaja de la 1 lămâie

ulei,pentru prăjit

zahăr pudră,pentru decor

Mod de preparare

Freci drojdia cu o linguriţă de zahăr,100 ml apă călduţă,100 ml lapte cald şi laşi la crescut câteva minute. Fierbi laptele cu zahărul şi 75 g unt şi-l torni peste făină. Când făina s-a mai răcorit încorporezi gălbenuşurile şi aromele. Pui maiaua şi restul ingredientelor şi frămânţi aproximativ 30 de minute,până obţii un aluat care nu se mai ţine de degete. Laşi aluatul la crescut până îşi dublează volumul.

Baţi albuşurile spumă şi le amesteci cu miejii de nuci şi cu restul ingredientelor. Întinzi o foaie subţire din aluat,o decupezi cu gura unei căni şi aşezi în mijloc umplutură de nucă. Pui deasupra o bucată de aluat decupată şi lipeşti marginile. Rumeneşti gogoşile în ulei încins,le scoţi pe şervete,pentru a se absorbi excesul de ulei,şi le pudrezi cu zahăr.

20 gogoşi

Preprare 100’

Dificultate medie