Gogoşi umplute cu nuci

Ai nevoie de: 100 ml apă, 500 ml lapte, 4 gălbenuşuri, 1 kg făină, 150 g unt, 200 g zahăr, 10 g drojdie arome, după gust
Pentru umplutură
150 g zahăr
3 linguri cacao
250 g mieji de nuci
4 albuşuri
coaja de la 1 lămâie
ulei,pentru prăjit
zahăr pudră,pentru decor
Mod de preparare
Freci drojdia cu o linguriţă de zahăr,100 ml apă călduţă,100 ml lapte cald şi laşi la crescut câteva minute. Fierbi laptele cu zahărul şi 75 g unt şi-l torni peste făină. Când făina s-a mai răcorit încorporezi gălbenuşurile şi aromele. Pui maiaua şi restul ingredientelor şi frămânţi aproximativ 30 de minute,până obţii un aluat care nu se mai ţine de degete. Laşi aluatul la crescut până îşi dublează volumul.
Baţi albuşurile spumă şi le amesteci cu miejii de nuci şi cu restul ingredientelor. Întinzi o foaie subţire din aluat,o decupezi cu gura unei căni şi aşezi în mijloc umplutură de nucă. Pui deasupra o bucată de aluat decupată şi lipeşti marginile. Rumeneşti gogoşile în ulei încins,le scoţi pe şervete,pentru a se absorbi excesul de ulei,şi le pudrezi cu zahăr.
20 gogoşi
Preprare 100’
Dificultate medie