Gulaş de varză, gustos şi hrănitor

1 76976 original jpg jpeg

O reţetă nu tocmai uşor de pregătit, dar foarte gustoasă şi hrănitoare. E suficient să o încerci o dată şi, vei vedea, va deveni una dintre reţetele preferate de tine şi familia ta.

Dificultate mare

Preparare 1 h

4 porţii

Ai nevoie de

500 g piept de pui afumat

600 g varză acră

3 linguri apă rece

făină

Mod de preparare

Ţii varza la desărat, apoi o tai fideluţă şi o storci.

Tai ceapa julien şi o căleşti în ulei încins. După ce devine sticloasă, adaugi restul legumelor mărunţite, sare şi piper, după gust şi amesteci. Pui carnea şi, după câteva minute, adaugi boiaua, pasta de tomate, varza şi torni o cană de apă. Laşi la fiert până când scade puţin sosul, apoi adaugi smântâna amestecată cu făina şi ţii la fiert până dispare mirosul de făină şi scade sosul.

Pentru găluşte, baţi albuşurile spumă cu sarea, adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, sarea apa şi făina. Faci un aluat de consistenţa unei mămăligi mai moi. Iei din aluat cu lingura, aplatizezi, apoi răstorni găluşca în apă clocotită. Procedezi astfel până termini aluatul. Fierbi găluştele şi le laşi la răcit.

Serveşti gulaşul alături de găluşte.

Sursa foto: feastygeeks.blogspot.ro