Hamburger de curcan

1 81875 original jpg jpeg

Hamburgerul de curcan este uşor de preparat şi mult mai sănătos decât cel cumpărat de la fast food.

Dificultate medie / Preparare: 40' / 2 PORŢII

Ai nevoie de

150 g carne de curcan, tocată

1 lingură parmezan ras

½ ardei gras roşu

1-2 căţei de usturoi

2 chifle

4 ridichi

2 frunze de salată verde

½ ardei gras portocaliu, pentru décor

2 fire de ceapă verde

sare

piper

Mod de preparare

Combini carnea tocată cu parmezanul, ardeiul roşu mărunţit, 1 fir de ceapă verde tăiat fin şi cu usturoiul zdrobit. Adaugi sare şi piper, după gust, omogenizezi şi împarţi compoziţia în două. Cu palmele umezite, formezi burgerii şi-i aşezi într-o tavă tapetată. Îi laşi la copt până se rumenesc frumos. La mijlocul timpului de coacere, îi întorci pentru a se prepara uniform. Dacă vrei îi poţi frige pe grătarul încins! Aşezi fiecare chiftea în câte o chiflă pe câte o frunză de salată verde. Decorezi cu ridichi scobite sub forma unor măşti şi serveşti hamburgerii cu ridichi feliate, ardei gras şi ceapa verde rămasă, tocate.