Hamburger de curcan
Hamburgerul de curcan este uşor de preparat şi mult mai sănătos decât cel cumpărat de la fast food.
Dificultate medie / Preparare: 40' / 2 PORŢII
Ai nevoie de
150 g carne de curcan, tocată
1 lingură parmezan ras
½ ardei gras roşu
1-2 căţei de usturoi
2 chifle
4 ridichi
2 frunze de salată verde
½ ardei gras portocaliu, pentru décor
2 fire de ceapă verde
sare
piper
Mod de preparare
Combini carnea tocată cu parmezanul, ardeiul roşu mărunţit, 1 fir de ceapă verde tăiat fin şi cu usturoiul zdrobit. Adaugi sare şi piper, după gust, omogenizezi şi împarţi compoziţia în două. Cu palmele umezite, formezi burgerii şi-i aşezi într-o tavă tapetată. Îi laşi la copt până se rumenesc frumos. La mijlocul timpului de coacere, îi întorci pentru a se prepara uniform. Dacă vrei îi poţi frige pe grătarul încins! Aşezi fiecare chiftea în câte o chiflă pe câte o frunză de salată verde. Decorezi cu ridichi scobite sub forma unor măşti şi serveşti hamburgerii cu ridichi feliate, ardei gras şi ceapa verde rămasă, tocate.