Idee de desert sănătos: tartă cu kiwi şi cremă de brânză

Îţi propunem să prepari o tartă cu un fruct care îţi îmbunătăţeşte digestia şi-ţi întăreşte sistemul imunitar: kiwi. Este o sursă ideală de vitamina C, potasiu, magneziu și fibre.

image

Bogat în vitamine şi minerale, cu gustul său dulce-acrişor, kiwi te stimulează la început de primăvară. Cu o formă de tort cu lateralele detaşabile îţi va fi mai uşor să prepari tartă cu kiwi.  Dacă vrei să fie gata pentru un eveniment, cel mai bine este să prepari aluatul în avans și să-l congelezi.

Poţi face direct o cantitate mai mare de aluat, de exemplu pentru două-trei tarte, pe care o poţi împacheta în folie alimentară. Pentru a face acest lucru, formează dreptunghiuri de aluat care să nu fie prea groase pentru fiecare porție. Cu cât aluatul este mai gros, cu atât timpul de decongelare este mai lung. Când eşti gata să coci tartele şi să le umplu, lasă bucăţile de aluat circa trei ore la frigider pentru a se dezgheța.

Reţine!

Kiwi conţine anumite enzime care ajută la descompunerea alimentelor şi facilitează procesul digestiei. Dacă ai probleme cu sistemul digestiv, poţi mânca un kiwi după jumătate de oră de la masă. Mai mult acest fruct întăreşte sistemul imunitar. Un kiwi pe zi îţi va asigura necesarul de vitamine şi minerale de care organismul tău are nevoie pentru a se putea apăra împotriva virusurilor şi a bacteriilor. Dacă nu eşti obişnuit să îl consumi simplu, combină-l cu banane pentru a-i reduce din aciditate.

Ingrediente pentru opt porţii

1 ou

120 g de unt

160 g zahăr

250 g făină

150 g cremă de brânză

1 linguriţă esenţă de vanilie

7-8 kiwi

Te-ar mai putea ajuta: Cum să faci farinata, tartă în stil italian, fără gluten

Cum să faci tartă cu kiwi

Baţi oul şi-l amesteci cu untul şi 120 de grame de zahăr. Înglobezi treptat făina. Treci aluatul obţinut într-o formă de tartă unsă şi tapetată, apoi presezi cu palmele pentru a crea un strat uniform care să acopere şi marginile.

Înţepi aluatul din loc în loc cu ajutorul unei furculiţe. Introduci forma în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte.

Vezi şi: Tartă cu afine şi brânză din numai şase ingrediente

Combini crema de brânză cu zahărul rămas și esenţa de vanilie. Când blatul s-a răcit, îl acoperi cu cremă şi nivelezi. Feliezi kiwi şi aşezi feliile începând de la marginea exterioară, într-un model circular care acoperă toată suprafaţa tartei.

FOTO: Shutterstock