Îngheţată cu biscuiţi de ciocolată

1 59009 original jpg jpeg

De ce ai nevoie pentru a prepara ingheţată cu biscuiţi de ciocolată: 2 ouă / 200 ml frişcă lichidă / 500 g brânza de vaci/ 300 g zahăr pudră / 2 plicuri zahăr vanilat/ 400 g biscuiţi de ciocolată / 50 g fructe uscate . Pentru decor: / 50 g fructe uscate / sos de fructe de pădure

Cum se prepară ingheţată cu biscuiţi de ciocolată

Aduci frişca la punctul de fierbere,o laşi să se răcorească,apoi adaugi gălbenuşurile treptat,mixând bine pâna se răceşte complet. Baţi albuşurile cu jumătate din zahărul pudră pe baie de aburi 5 minute,dai vasul deoparte şi mixezi pâna se îngroaşă.

Mixezi brânza de vaci cu restul de zahar pudră şi zahărul vanilat,adaugi treptat frişca amestecată cu gălbenuşurile şi la final albuşurile bătute spumă tare şi fructele uscate. Îmbraci o formă dreptunghiulară cu folie de plastic. Torni din compoziţia cu brânza. Aşezi un strat de biscuitţi,torni din compoziţie şi alternezi cele două,ultimul strat fiind de biscuiţi.

Dai forma la congelator cel puţin cinci ore,până se întăreşte. Scoţi forma cu cinci minute înainte de servire,o răstorni pe un platou,desfaci folia de plastic şi o decorezi ingheţată cu biscuiţi de ciocolată cu fructe uscate şi sos de fructe de pădure.

Pentru 1 tavă

Preparare 60’

Dificultate mică