Îngheţată cu stafide şi rom

Dacă eşti iubitoare de îngheţată, atunci vei aprecia această reţetă, deoarece nu conţine lapte şi zaharuri rafinate. Este uşor de preparat şi o poţi mânca la orice oră, mai ales dacă ţii dietă.
Ai nevoie de:
-½ de cană de stafide
-½ de cană de rom
-½ de cană de curmale
-1 ½ de nuci caju crude,înmuiate peste noapte în apă rece şi lăsate la frigider
-500 ml de lapte de nucă de cocos
-3 linguri de ulei de cocos
-3 linguri de sirop de arţar
-2 linguri de extract de vanilie
-¼ de linguriţă de sare
Citeşte şi:Cea mai delicioasă reţetă de salată de fructe verzi
Mod de preparare:
Pune într-un castron stafidele,peste care adaugi romul. Lasă-le să stea cel puţin o oră. Clăteşte vasul blenderului cu apă rece,şterge-l,apoi pune în el nucile caju,laptele de nucă de cocos,uleiul de nucă de cocos,siropul de arţar,curmalele,vanilia şi sarea.Strecoară stafidele,apoi adaugă-le peste celelalte ingrediente împreună cu trei linguri de rom (poţi adăuga şi mai mult de atât). Procesează-le cu blenderul la viteză mare până când amestecul devine omogen şi cremos. Acoperă vasul şi pune-l la frigider ca să se răcească,cel puţin 3-6 ore. Scoate îngheţata când vrei s-o mănânci,pune-o în pahare şi mai presară nişte stafide pe deasupra.