Îngheţată de căpşuni

Pentru 4 porţii de îngheţată delicioasă de căpşuni, ai nevoie de 500 g căpşuni, spălate, curăţate şi tăiate jumătăţi, ¾ cană zahăr, 1 linguriţă zeamă de lămâie, 1 praf de sare, 2 căni smântână pentru frişcă.
Cum se prepară
Pasezi într-un bol căpşunile împreună cu zahărul,zeama de lămâie şi sarea. Amesteci să se dizolve zahărul şi iar pasezi,până când căpşunile sunt bine zdrobite. Jumătate din cantitatea de căpşuni o pui într-un blender şi mixezi împreună cu smântâna până obţii un piure. O verşi peste restul de căpşuni pasate din bol. Amesteci bine.
Citeşte şi:
Cum prepari o delicioasă îngheţată de kiwi
O bagi la congelator şi,după 45 de minute,o mixezi din 15 în 15 minute,într-un interval de 4 ore,ca să eviţi formarea cristalelor de gheaţă. Apoi,dacă vrei,transferi îngheţata într-un alt recipient şi o ţii la congelator.
sursa foto:Profimedia