Îngheţată de căpşuni – un desert delicios
În zilele cu temperaturi ridicate, tot ce ne dorim este să mâncăm o îngheţată sau să bem o băutură răcoritoare. Îngheţata este cel mai îndrăgit desert, pe care-l putem prepara chiar noi acasă.
Iată o reţetă de îngheţată cu căpşuni, care este absolut delicioasă.
Ai nevoie de:
- 2 cană de lapte
- 2 căni de smântână
- 2 căni de căpşuni tăiate felii mai mari
- 1 cană de zahăr alb
- ¼ de lingură de sare
- 2 linguri de extract de vanilie
- 2 linguri de suc de lămâie
- 6 cupe de îngheţată
Mod de preparare:
Într-un bol mare, pune laptele, smântâna, zahărul, sarea, vanilia, sucul de lămâie şi căpşunile.
Procesează îngredientele cu mixerul la viteză medie, până obţii o cremă omogenă.
Toarnă amestecul obţinut în cele 6 cupe de îngheţată şi apoi pune-le în congelator. Lasă-le la rece cel puţin 3 ore, după care îngheţata poate fi mâncată.
Poftă bună!
Credit foto: www.foodtolove.co.nz