Îngheţată de căpşuni – un desert delicios

1 75353 original jpg jpeg

În zilele cu temperaturi ridicate, tot ce ne dorim este să mâncăm o îngheţată sau să bem o băutură răcoritoare. Îngheţata este cel mai îndrăgit desert, pe care-l putem prepara chiar noi acasă.

Iată o reţetă de îngheţată cu căpşuni, care este absolut delicioasă.

Ai nevoie de:

-    2 cană de lapte

-    2 căni de smântână

-    2 căni de căpşuni tăiate felii mai mari

-    1 cană de zahăr alb

-    ¼ de lingură de sare

-    2 linguri de extract de vanilie

-    2 linguri de suc de lămâie

-    6 cupe de îngheţată

Mod de preparare:

Într-un bol mare, pune laptele, smântâna, zahărul, sarea, vanilia, sucul de lămâie şi căpşunile.

Procesează îngredientele cu mixerul la viteză medie, până obţii o cremă omogenă.

Toarnă amestecul obţinut în cele 6 cupe de îngheţată şi apoi pune-le în congelator. Lasă-le la rece cel puţin 3 ore, după care îngheţata poate fi mâncată.

Poftă bună!

Credit foto: www.foodtolove.co.nz