Îngheţată de vanilie, ispita rece a verii
Îngheţata de vanilie este un răsfăţ dulce, perfect în zilele caniculare. Este bine să o serveşti alături de piure de fructe sau sos caramel.
Ai nevoie de
3 gălbenuşuri200 g zahăr120 ml lapte1 păstaie de vanilie 60 ml frişcă lichidă rece100 g căpşuni feliatefeliuţe de mandarinefistic mărunţit, opţionalsos de caramel, opţional
Cum se prepară îngheţata
Amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi torni laptele. Tai păstaia de vanilie pe jumătate, îi scoţi seminţele şi o adaugi în amestecul de lapte. Pui vasul pe baie de aburi, amesteci până când se îngroaşă compoziţia şi o dai deoparte înainte să dea în clocot. Laşi la răcit. Când amestecul este rece, scoţi păstaia, baţi frişca, pe care o ţii la frigider de seara, şi o încorporezi în compoziţie. Torni îngheţata într-un vas şi o dai la congelator.
O serveşti în cupe sau boluri, cu felii de căpşuni şi de mandarine. Dacă vrei, presari fistic după gust şi ornezi cu sos de caramel.