Inimioare cu cremă de zmeură

1 67717 original jpg jpeg

Îi poţi dărui persoanei iubite de Dragobete, pe lângă dragostea ta, şi aceste inimioare dulci cu cremă de zmeură.

De ce ai nevoie pentru inimioare cu cremă de zmeură

Pentru blat

100 g unt

150 g ciocolată neagră

250 g zahăr

3 ouă

1 linguriţă nes

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 praf de sare

150 g făină

Pentru cremă

100 g unt

350 g zmeură,proaspătă sau congelată

1 lingură zeamă de lămâie

500 g zahăr pudră

1 praf de sare

2 linguri lapte

Cum se prepară inimioare cu cremă de zmeură

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă cu hârtie. Topeşti untul cu ciocolata pe baie de aburi,dai deoparte şi adaugi zahărul,iar după ce s-a topit,ouăle,unul câte unul,mixând până se omogenizează. Încorporezi nesul,esenţa de vanilie şi un praf de sare. La final încorporezi făina şi torni compoziţia în tavă. Ţii blatul la cuptor până ce trece testul scobitorii,după care-l laşi la răcorit.

Aşezi zmeura împreună cu zeama de lămâie într-o cratiţă şi o pui pe foc,amestecând până capătă consistenţa unui sos.Treci zmeura printr-o strecurătoare,pentru a îndepărta seminţele şi pui sucul obţinut înapoi în tigaie. Ţii pe foc până scade apa şi are o consistenţă densă. Mixezi untul până capătă o consistenţă cremoasă,adaugi jumătate din cantitatea de zahăr pudră şi sosul de zmeură. Amesteci şi,dacă vrei mai dulce,adaugi restul de zahăr pudră. Pentru o consistenţă mai fină toarnă şi laptele.

Decupezi blatul în forme de inimioară,pui crema în poş şi torni crema peste jumătate din inimioare. Aşezi deasupra restul de inimioare şi dai la rece pentru 1-2 ore. Poţi pudra cu zahăr,pentru decor.

Sursa foto http://www.afarmgirlsdabbles.com/