Jeleu cu coacăze roşii
Dificultate medie / Preparare 1 h 30ʹ / 4-5 porţii
Ai nevoie de
600 ml suc de zmeură350 g coacăze roşii60 grame zahăr6 foi de gelatină20 grame zahăr pudră
fructe de pădure proaspete, după gust
câteva frunze de mentă
Pui foile de gelatină într-un bol şi le acoperi cu suc de zmeură. Laşi să se înmoaie 5 minute. Încingi restul de suc într-o cratiţă, apoi adaugi cele două tipuri de zahăr şi laşi pe foc până când începe să fiarbă. Adaugi foile de gelatină şi sucul în care au stat şi amesteci până se dizolvă complet. Laşi la răcit. Aşezi în forme de minitarte coacăze roşii, după gust şi torni peste ele suc cu gelatină până la jumătatea formei. Le dai la rece pentru o oră. Torni apoi restul de suc şi dai la rece peste noapte. Când serveşti, răstorni jeleul din forme şi ornezi cu coacăze roşii şi frunze de mentă, după gust şi imaginaţie.