Legume coapte cu mămăligă
Dacă ai rămas în pană de idei şi nu ştii ce să mai găteşti, Îţi venim în ajutor cu o reţetă sănătoasă şi rapid de preparat.
Ai nevoie de
200 g fasole verde
300 g ciuperci
1 roşie
1 ardei
1 morcov mic
3-4 căţei de usturoi
sare
piper
3-4 linguri ulei
1 lingură zeamă de lămâie
pătrunjel verde
mămăligă rece
Cum se prepară
Opăreşti 5 minute fasolea verde în apă cu sare,o scurgi şi o treci printr-un jet de apă rece pentru a-şi păstra culoarea. Tai restul legumelor după dorinţă şi le amesteci cu ulei,un praf de piper şi unul de sare. Le aşezi într-o tavă,în care ai întinz hârtie de copt şi le dai la cuptor,la foc mic,până se înmoaie. Tai mămăliga felii şi o rumeneşti pe grătar. După ce scoţi legumele din cuptor,le stropeşti cu zeamă de lămâie şi presari pătrunjel. Le serveşti cu mămăligă rumenită.
2 porţii
Preparare 30’
Dificultate mică