Mămăligă gratinată

1 68719 original jpg jpeg

La mic dejun sau la cină, mămăliga gratinată cu praz, caşcaval şi telemea de oi este o alegere potrivită.

Ai nevoie de

Pentru mămăligă

150 g mălai grişat

1 praf de sare

300 ml lapte

1 lingură unt

Pentru umplutură

2 fire praz

1 morcov

 200 g telemea de oi

2-3 linguri caşcaval ras

2-3 linguri ulei

sare

piper

Preparare

Tai prazul rondele,dai morcovul prin răzătoarea mare şi le căleşti în uleiul bine încins. Adaugi sare şi piper,după gust. Laşi să se răcească,apoi amesteci cu brânza fărâmiţată.

Fierbi laptele şi când începe să clocotească adaugi un praf de sare,torni mălaiul grişat,în ploaie,şi laşi pe foc 10 minute,amestecând permanent. Când mămăliga se desprinde de pereţii vasului,adaugi o lingură de unt,amesteci bine şi răstorni jumătate într-un vas termorezistent. Aşezi pe mijloc compoziţia de praz amestecată cu bucăţi de brânză,apoi torni restul de mămăligă.

Presari caşcaval răzuit şi introduci forma la cuptor 15-20 de minute.



Recente

clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg