Mâncare de fasole boabe cu carne de porc. O reţetă delicioasă

mâncare de fasole boabe cu carne de porc jpeg

Vă propunem astăzi o reţetă mâncare de fasole boabe cu carne de porc, foarte gustoasă şi săţioasă. Dar, mai întâi câteva informaţii despre beneficiile pe care le are fasolea boabe pentru organismul uman.

Vă propunem astăzi o reţetă de mâncare de fasole boabe cu carne de porc,foarte gustoasă şi săţioasă. Dar,mai întâi câteva informaţii despre beneficiile pe care le are fasolea boabe pentru organismul uman.

Mâncare de fasole boabe cu carne de porc - de ce e bună fasolea

Fasolea conţine cel mai bun tip de carbohidraţi complecşi,fiind cei care dau energie pentru muşchi şi creier. În plus,aceşti carbohidraţi au un indice glicemic foarte mic,ceea ce îi face să ofere energie pe o perioadă îndelungată de timp. De aceea,fasolea este recomandată şi în curele de slăbire,datorită carbohidraţilor cu eliberare lentă,a proteinelor şi fibrelor pe care le conţine,dar şi pentru că este săracă în calorii şi grăsimi.

Mai mult decât atât,fasolea este un ingredient excelent pentru persoanele care suferă de diabet. Cunoscută şi sub denumirea de „mâncător de zahăr”,fasolea conţine foarte multe fibre vegetal,care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină. Deci,consumul de fasole reduce riscul de apariţie al diabetului de tip II şi îmbunătăţeşte controlul diabetului de tip I,dar şi II.

Aşadar,fasolea este extrem de sănătoasă,ar trebui inclusă mai des în dietele noastre. Totuşi,mai rar în combinaţie cu carnea de porc. Dar,când ai poftă de o mâncare bună de fasole iahnie,se potriveşte de minune cu carnea de porc. Iată o reţetă simplă şi excelentă pentru mâncare de fasole boabe cu carne de porc.

Mai întâi,alegeţi carnea de porc cât mai slabă,cu mai puţină grăsime. Fasolea ar trebui ţinută în apă rece cam 12 ore,deci se ţine toată noaptea la înmuiat. Pentru a evita pe cât posibil efectul de balonare,fasolea se fierbe în trei ape. În ultima apă se lasă la fiert cu câteva boabe de piper şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Pentru mâncare de fasole boabe cu carne de porc avem nevoie de următoarele ingrediente:

-          500 de grame de carne de porc slabă

-          350 de grame de fasole boabe

-          100 de ml de ulei (se poate pune şi untură – 100 gr.)

-          2 cepe mai mari

-          2 morcovi

-          50 de grame pastă de tomate

-          1 căpăţână de usturoi

-          1 legătură de pătrunjel verde

-          1 conservă de roşii întregi sau 3-4 roşii proaspete

-          3 frunze de foi de dafin

-          Cimbru

-          Sare

-          Piper

Cum să preparăm mâncare de fasole boabe cu carne de porc ca să iasă cât mai gustoasă:

După ce se alege fasolea de impurităţi,se spală bine şi se lasă în apă rece o noapte întreagă. Apoi,când ne apucăm de treabă,pregătim toate ingredientele pe masă. Ceapa,usturoiul şi morcovii se curăţă,se spală şi se taie mărunt. Roşiile se taie sferturi,iar cele proaspete se curăţă de coajă mai întâi.

Pentru mâncare de fasole boabe cu carne de porc, pasta de tomate se diluează în puţină apă, iar legătura de pătrunjel se toacă mărunt.

Apa de la fasole se schimbă de trei ori cu apă clocotită. În ultima apă se pune un pic de sare,piper boabe,bicarbonatul de sodiu şi jumătate de cantitate de zarzavaturi tocate. Se lasă să fiarbă bine. Carnea de porc se taie bucăţi mai mici şi se înăbuşă în uleiul încins sau în untură. După ce s-au făcut bine,se scot şi în acel ulei să căleşte jumătatea rămasă de zarzavat. Se lasă 5 minute,apoi se adaugă şi pasta de tomate,supa de fasole,cimbru,foile de dafin,sare,piper şi se mai lasă la fiert vreme de 10-15 minute. Înainte de asta,fasolea fiartă se scurge de apă şi se pune separat.

După ce a fiert sosul se adaugă şi carnea şi se mai lasă un sfert de ceas să se pătrundă şi carnea de arome. Apoi,se adaugă şi fasolea boabe,se aşază roşiile tăiate deasupra şi se bagă la cuptor pentru 10 minute. Nu e problemă dacă fierb mai mult,se pătrund mai bine condimentele. Ideal ar fi să căutaţi fasole cu boabe mai mari şi cărnoase ca să iasă mai gustoasă.

O porţie de mâncare de fasole boabe cu carne de porc se serveşte caldă, cu pătrunjel verde fin tocat deasupra. Spor la treabă şi poftă bună!



Recente

Iei medicamente cu magneziu  Veze ce efecte poate avea combinarea  Sursa foto Pixabay medicine 2994788 1280 jpg
shutterstock 2308472285 jpg
Cum il poti incuraja pe cel mic sa petreaca mai mult timp afara Top 3 sfaturi pentru parinti jpg
familie  foto   Shutterstock jpg
Tort cu prune si bezea  Sursa foto shutterstock 2005395161 jpg
shutterstock 2136441693 jpg
Tarta cu ciuperci si pui  Sursa foto shutterstock 1239723775 jpg
shutterstock 2051099930 jpg
Trandafirii vor fi plini de flori daca ii ingrijesti asa in septembrie  Sursa foto shutterstock 2210209051 jpg
femeie în vârstă  foto   Shutterstock jpg
Tort cu mere si merisoare  Sursa foto shutterstock 303532685 jpg
shutterstock 2402713721 jpg
YxCwpga   Imgur jpg
balsam de par xpertbeauty jpg
dietă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2266400827 jpg
clickpentrufemei ro (13) jpg
Obiceiul care imbunatateste memoria  Sursa foto shutterstock 2342429789 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 2195535413 jpg
shutterstock 322113692 jpg