Mâncare de fasole cu carne
Fasolea va da mereu savoare preparatelor, iar în combinaţie cu carnea este incredibil de delicioasă.
De ce ai nevoie pentru fasole
200 g fasole boabe albă200 g fasole boabe roşie1 ceapă5 roşii2 ardei graşi roşii100 g mazăre500 g carne de porc 3-4 căţei de usturoi1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu1 legătură de pătrunjel verdecimbrusarepiper
Cum se prepară fasolea
Speli bine fasolea şi o laşi în apă rece peste noapte. A doua zi, o scurgi, o acoperi cu apă clocotită şi o strecori, de 3 ori la rând. În ultima apă, pui piper, bicarbonat de sodiu, jumătate din ceapa şi ardeii pe care i-ai curăţat şi tocat înainte. Laşi la fiert 30-40 de minute, până e bine pătrunsă, apoi o strecori şi păstrezi zeama. Separat, opăreşti roşiile, le descojeşti, le îndepărtezi seminţele şi le mărunţeşti.
Tai carnea bucăţi şi o rumeneşti în ulei încins. O scoţi, o pui deoparte şi în acelaşi ulei căleşti ceapa şi ardeiul care ţi-au rămas, torni zeama păstrată, adaugi mazărea, sare şi cimbru, după preferinţă. Amesteci şi ţii pe foc 15 de minute, apoi pui carnea şi le mai laşi 15 minute. Stingi focul şi amesteci în mâncare fasolea boabe, roşiile şi usturoiul tocat fin. Dai totul la cuptor 10 minute. Serveşti cu pătrunjel tocat.