Mere în aluat, reţetă simplă şi gustoasă
![1 73360 original jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-6/68789de0-c768-4dc0-9086-e34d70efd810/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D675%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
În locul clasicei plăcinte cu mere, prepară mere coapte în aluat. Vor ieşi pur şi simplu delicioase!
Ai nevoie de
Pentru aluat
300 g făină
1 praf de sare
5 linguri unt
1 ou
lapte,cât cuprinde
3 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură
4 mere
4 linguri gem
4 linguri zahăr
alune,opţional
zahăr pudră,pentru decor
Cum se prepară
Baţi oul cu zahărul pudră,cu cel vanilat şi cu untul topit. Încorporezi făina amestecată cu sarea şi începi să frămânţi,turnând treptat lapte cald,până obţii un aluat omogen,care nu se mai ţine de degete. Îl laşi să se odihnească 30 de minute.
Descojeşti merele,îndepărtezi cotorul şi cutia cu seminţe şi aşezi în locul lor o lingură de zahăr şi una de gem.
Întinzi o foaie din aluat,o împarţi în patru bucăţi egale şi aşezi în fiecare câte un măr. Înveleşti merele în aluat şi le aşezi într-o tavă tapetată. Presari,dacă vrei,alune peste ele. Ţii la cuptor,la foc mic,până când se rumenesc,le scoţi,le laşi la răcorit şi le pudrezi cu zahăr.