Mere în foietaj cu amaretti şi miere

alimente care ard grăsimea de pe burtă jpeg

Prepară un desert simplu şi delicios, excelent pentru după-amiezile răcoroase de toamnă. Cantităţile indicate mai jos sunt pentru 6 porţii.

Ingrediente necesare

4 linguri de miere

6 mere Golden

500 g aluat de foietaj

12 amaretti (pricomigdale)

Mod de preparare

Se încălzeste mierea pentru scurt timp pe aburi,pentru a deveni lichidă,se sfărâmă fin fursecurile cu migdale (amaretti),se adună într-un bol şi se amestecă cu mierea. Se întinde aluatul de foietaj şi se taie pătrate cu laţimea de circa 20 cm. Se descojesc merele,se scot cotoarele,lăsându-le întregi,se pune câte un măr în mijlocul fiecărui pătrat de aluat. Umpleţi mijlocul fiecărui măr cu crema de amaretti şi miere,apoi închideţi aluatul astfel încât mărul să fie acoperit integral. Aranjaţi apoi merele într-o tavă acoperită în prealabil cu hârtie de copt şi daţi la cuptor timp de o jumătate de oră la 180° C. Se scot şi se servesc calduţe. 

Citeşte mai multe proprietăţi şi utilizări ale mierii în cartea “Mierea – Proprietăţi şi utilizări” de Daniela Guaiti, de la Editura Casa. 

0beb38a5fbfc8c24541a17cb76d28bed jpg jpeg