Mere în foietaj cu amaretti şi miere
Prepară un desert simplu şi delicios, excelent pentru după-amiezile răcoroase de toamnă. Cantităţile indicate mai jos sunt pentru 6 porţii.
Ingrediente necesare
4 linguri de miere
6 mere Golden
500 g aluat de foietaj
12 amaretti (pricomigdale)
Mod de preparare
Se încălzeste mierea pentru scurt timp pe aburi,pentru a deveni lichidă,se sfărâmă fin fursecurile cu migdale (amaretti),se adună într-un bol şi se amestecă cu mierea. Se întinde aluatul de foietaj şi se taie pătrate cu laţimea de circa 20 cm. Se descojesc merele,se scot cotoarele,lăsându-le întregi,se pune câte un măr în mijlocul fiecărui pătrat de aluat. Umpleţi mijlocul fiecărui măr cu crema de amaretti şi miere,apoi închideţi aluatul astfel încât mărul să fie acoperit integral. Aranjaţi apoi merele într-o tavă acoperită în prealabil cu hârtie de copt şi daţi la cuptor timp de o jumătate de oră la 180° C. Se scot şi se servesc calduţe.
Citeşte mai multe proprietăţi şi utilizări ale mierii în cartea “Mierea – Proprietăţi şi utilizări” de Daniela Guaiti, de la Editura Casa.