Mini-cheesecake cu Margarita

1 67766 original jpg jpeg

O reţetă delicioasă pentru un răsfăţ dulce! Margarita are trei ingrediente specifice - tequila, triplu sec şi suc de lămâie. Desigur, puteţi varia prin adăugarea altor fructe şi de a face margarita de mango şi nucă de cocos sau chiar folosind lămâi în loc de lămâi verzi.

Spre deosebire de un cheesecake normal,nu aveţi nevoie de unelte sau oale speciale pentru acestea. Îţi trebuie o tavă şi 12 forme pentru brioşe. Formele se pot scoate înainte de servire,dar pentru un transport uşor,le puteţi lăsa.

Reţetă Mini-Cheesecake cu Margarita pentru 12 bucăţi

Ingrediente

Pentru Mini-Cheesecake:

1 ceaşcă de firimituri de biscuiţi graham

2 linguri de unt topit

340 grame de cremă de brânză,moale

2/3 cană de zahăr granulat

2 ouă

1 linguriţă de extract de vanilie pură

coaja rasă şi sucul de la o lămâie verde

1/4 ceaşcă tequila

2 linguri triplu sec

2 linguri făină

Pentru frişcă:

1/4 cană smântână groasă pentru frişcă

2 linguri de zahăr pudră

1/2 linguriţă de extract de vanilie pură

coajă şi felii de lămâie verde,pentru decor

Indicaţii

Pentru Mini-Cheesecake:

Se încălzeşte cuptorul la 160 ° C. Puneţi 12 forme în tava pentru brioşe.

Într-un castron mic,se amestecă împreună biscuiţii graham sfârmaţi şi untul topit până se fac cocoloaşe. Puneţi compoziţia rezultată la fundul formelor şi coaceţi 5 minute.

Într-un bol mare,bateţi împreună crema de brânză şi zahărul până când amestecul rezultat este neted şi cremos (aproximativ 2-3 minute). Adăugaţi apoi ouăle,vanilia,coaja şi sucul de lămâie verde,tequila,triplul sec şi făina,în timp ce continuaţi să amestecaţi.

Puneţi cu o lingură amestecul rezultat în fiecare formă (peste biscuiţii deja scoşi din cuptor) şi daţi la copt 20-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.

Se răceşte complet la temperatura camerei apoi se pun în frigider timp de cel puţin 4 ore. Se decorează cu frişcă,coajă rasă şi felii de lămâie verde înainte de servire.

Pentru frişcă:

Într-un bol mare (de preferinţă,cu un mixer),se bate smântâna la viteză mare până când se îngroaşă şi formează vârfuri moi (când trageţi paletele drept în sus,se formează vârfuri care se lasa).

Se adaugă treptat zahărul pudră şi vanilia,apoi continuaţi să bateţi la viteză mare până când se formează vârfuri rigide (vârfurile se formează,dar nu se lasă).

Sursa foto:www.foodfanatic.com