Minitarte cu caşcaval
Impresionează-ţi invitaţii la masă cu aceste minitarte cu caşcaval!
Dificultate medie / Preparare: 40' / 2 PORŢII
Ai nevoie de
250 g făină
125 g unt
1 ou
1 praf de sare
50 ml apă sau lapte rece
caşcaval
suc de roşii
şuncă
măsline
1 morcov
2 fire ceapă chivas sau ceapă verde
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu untul, adaugi oul bătut, sarea şi, treptat, apa sau laptele. Îl laşi la frigider 30 de minute. Întinzi aluatul şi-l tai în forme de cap de leu. Aşezi figurinele de aluat într-o tavă tapetată, le înţepi cu o furculiţă şi le dai la cuptor până se rumenesc. Cureţi morcovul şi-l dai prin răzătoare, apoi tai măslinele rondele. Cât sunt calde, ungi tartele cu suc de roşii şi le decorezi cu rondele de măsline, morcov ras, felii de caşcaval şi de şuncă, după gust. Mustăţile le faci din ceapă chivas sau verde.