Musaca de vinete, pentru mese copioase

Încearcă o reţetă săţioasă de musaca de vinete cu carne de pui pentru mese copioase în familie!
Dificultate mare / Preparare: 1 h/ 1 tavă
Ai nevoie de
3 vinete
500 g carne de pui sau de curcan tocată
2 cepe
1 ardei gras
7 roşii cărnoase
2 ouă
ulei
sare
piper
1 praf de paprika
2 căţei usturoi
Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare şi le laşi la scurs 30 de minute, apoi le clăteşti, le usuci şi le frigi pe ambele părţi pe grătarul încins.
Încingi 1-2 linguri de ulei şi căleşti ceapa şi usturoiul tăiate fin, laşi până când ceapa devine sticolasă şi adaugi ardeiul gras, tocat. Amesteci şi răstorni carnea, o ţii 10 minute şi pui roşiile, păstrezi 3 din ele, tăiate cubuleţe şi potriveşti gustul de sare şi piper. Ţii pe foc până când scade zeama, o dai deoparte şi o laşi la răcit, apoi încorporezi ouăle bătute. Dai roşiile păstrate prin răzătoare.
Ungi o tavă cu ulei, aşezi un strat de vinete, răstorni carnea, o nivelezi şi adaugi un strat de roşii, iar vinete, peste care torni restul de roşii, date prin răzătoare. Dai tava la cuptorul încins şi o ţii aproximativ 45 de minute.
O serveşti caldă.
Sursa foto: clickpoftabuna.ro