Musaca grecească

1 64768 original jpg jpeg

Grecii sunt renumiţi pentru preparatele lor tradiţionale deosebit de gustoase. Astăzi vă prezentăm o reţetă originală grecească a celebrei lor Moussaka cu care dau gata turiştii.

Ingrediente:

4-5 vinete

½ kilogram de carne tocată de vită

2-3 roşii

1 ceaşcă de ulei de măsline

2 cepe tăiate fin

2 căţei de usturoi

2 frunze de dafin

ulei pentru prăjit

½ ceaşcă de parmezan ras făină

3 ceşti de sos bechamel

Încălziţi ceaşca de ulei într-un vas şi căliţi ceapa tocată fin. Adăugaţi carnea tocată şi continuaţi să o căliţi pentru 10 minute. Adăugaţi roşiile tocate mărunt,usturoiul pisat şi lăsaţi acest amestec pe foc timp de 45 de minute,cel mult o oră. Spălaţi vinetele şi îndepărtaţi-le cozile. Tăiaţi-le în felii şi lăsaţi-le să stea îmbibate în apă sărată cam o oră (ca să se scurgă sucul amărui). Ştergeţi cu un prosop de bucătărie feliile de vinete de apă,daţi-le prin făină şi prăjiţi-le în ulei foarte bine încins. 

Alfă cum se prepară musacaua grecească AICI