Musaca altfel
Pentru 6 porţii ai nevoie de: 8 cartofi mari, 300 g şuncă feliată, sare. Pentru sosul Bechamel: 50 g unt, 1 lingură făină, 200 ml lapte, nucşoară, iar pentru umplutura de brânză de 3 ouă, 200 ml smântână, 250 g brânză telemea
Cum se prepară
Cureţi cartofii,îi speli şi îi pui la fiert în apă cu sare. Îi laşi cât să se pătrundă puţin. Ai grijă să nu-i ţii prea mult că se sfărâmă. Îi scurgi şi îi treci prin jet de apă rece pentru a opri procesul de fierbere şi îi dai deoparte. Îi taifelii,nici prea groase,nici prea subţiri. Pentru sosul Bechamel,topeşti untul,pui făina,torni laptele,amestecând continuu şi,la final,adaugi nucşoara. Baţi ouăle,peste care pui smântâna şi brânza fărâmiţată.
Citeşte şi:
Baţi bine să se combine toate ingredientele. Într-un vas termorezistent,uns cu sos Bechamel,pui un strat de felii de cartofi,apoi torni jumătate din cantitatea de amestec cu brânza şi ou. Aşezi un alt strat de cartofi,torni sosul Bechamel şi întinzi unele peste altele feliile de şuncă. Acoperi cu ultimul strat de cartofi şi pe deasupra torni restul compoziţiei de brânză. Laşi la cuptor până se rumeneşte.